SVEA Matsiraportti: HIFK:lle neljäs peräkkäinen voitto

play

KalPa–HIFK 2 – 3 JA (1-1, 0-1, 1-0, 0-1)

HIFK vieraili toistamiseen tämän kauden aikana Kuopiossa. Viime kohtaamisen tapaan matsi oli vauhdikas ja tasainen. 60 minuuttia ei tänään riittänyt ratkaisemaan joukkueiden paremmuutta, mutta jatkoajalta stadilaiset ryöstivät lisäpisteen mukaansa.

Vauhdikas alku matsiin

Ottelun ensimmäisessä erässä riitti tapahtumia. Anton Lundell aloitti maalinteon jo viiden peliminuutin jälkeen ylivoimalla. Lundellin tulinen rannelaukaus upposi aivan poikkiraudan alle.

KalPa pääsi laukomaan ensimmäisen 20 minuuttisen aikana vain kerran kohti HIFK-maalia. Atte Engren torjui erän ainoan kudin, mutta joutui myös kertaalleen kaivamaan kiekon selkänsä takaa. Isännät tasoittivat ottelun onnekkaasti kiekon kimmottua KalPa-hyökkääjän luistimesta ohi Engrenin.

Erän lopussa HIFK:n Teemu Tallberg taisteli hyökkäyspäässä irtokiekosta. Vaarattoman näköisen kamppailun seurauksena kuopiolaisten puolustaja lensi ikävästi laitaa päin ja tuomaristo passitti Tallbergin suihkuun.

Neljäs peräkkäinen voitto

Toisen erän ainoasta osumasta vastasi stadilaisten Teemu Engberg kauden ensimmäisellä maalillaan ja HIFK pääsi kolmanteen erään maalin johdossa.

KalPa tuli ylivoimalla tasoihin ajassa 48:29 ja kun enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla kirjattu, oli edessä jatkoaika.

Kolmella kolmea vastaan pelimuoto sopi tänään HIFK:lle ja etenkin Lundellille. 18-vuotias sentteri petasi jatkoajan toisessa vaihdossaan tyylikkään kuvion päätteeksi tyhjän maalin Mikko Kousalle, joka ratkaisi lisäpisteen Stadiin.

HIFK pelaa heti huomenna lauantaina Oulussa Kärppiä vastaan. Matsi alkaa poikkeuksellisesti klo 18:00.