SVEA Matsiraportti: HIFK:lle piste värikkäiden vaiheiden jälkeen

HIFK–Lukko 4 – 5 JA (1-1, 2-1, 1-2, 0-1)

HIFK kohtasi viikon ainoassa himamatsissaan Lukon. Keskiviikkoilta Nordiksella tarjosi reilut 60 minuuttia lätkää ja yhteensä yhdeksän maalia. Värikäs ottelu ratkesi jatkoajan puolivälissä vieraiden eduksi.

Tasainen vääntö

Himajoukkue tuli hyvällä energialla otteluun ja ensimmäiset kaksi ja puoli minuuttia HIFK:lla oli hyvä paine Lukon puolustusalueella.

Ottelun avausmaalista vastasi kuitenkin raumalaiset reilun kolmen minuutin kohdalla erikoisella tavalla. Kiekko katosi laitakahinassa Lukko-hyökkääjän varusteisiin eikä kukaan muu tuntunut tietävän mihin peliväline hukkui. Kristian Pospisil polki itsensä maalipaikkaan tilannetta hyödyntäen ja viimeisteli lukemiksi 0–1.

HIFK tuli erässä tasoihin Micke Åstenin kauden avausmaalilla. ”Muuli” ohjasi tasoituksen Johan Motinin oivaltavasta lämärisyötöstä.

Toisessa erässä maaleja iskettiin vourotellen stadilaisten osuessa kahdesti ja Lukko kertaalleen. HIFK:n maaleista vastasivat Otto Paajanen ja Iikka Kangasniemi.

Kolmannessa erässä vieraat tulivat ensin tasoihin rankkarimaalilla ja erän puolivälissä Lukko siirtyi jälleen johtoon joukkueiden pelatessa tasavajaalla.

Raumalaisten johtoasema ehti vanheta vain 14 sekuntia, kun Michael Keränen (1+1) maalasi kolmannessa peräkkäisessä ottelussaan. Enempää maaleja varsinaisella peliajalla ei nähty.

Lisäpiste matkasi tänään Raumalle, kun vierasjoukkue onnistui jatkoajalla ajassa 62:21.

HIFK pelaa seuraavan matsinsa lauantaina 23. marraskuuta Turussa.