logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

SVEA MATSIRAPORTTI: IFK nollasi Kärpät Nordiksella

IFK–Kärpät 2–0 (1–0, 0–0, 1–0)

IFK ja Kärpät pelasivat tänään neljännen pelinsä kuuden päivän sisään. Otteluruuhkasta ei Nordiksella ollut tietoakaan, kun jälleen loppuunmyydyn hallin yleisö näki vauhdikkaan ja viihdyttävän matsin. Kaksi maalia ja Atte Engrenin nollapeli takasivat IFK:lle voiton ja sarja jatkuu perjantaina tasatilanteessa.

 

Rohkeaa peliä

IFK pelasi tänään äärimmäisen rohkeaa kiekollista peliä. Kiekko liikkui hyökkäysalueella etenkin ottelun ensimmäisessä erässä näyttävästi. Laadukkaiden syöttöjen kautta joukkue pääsi myös maalipaikoille.

Ottelun avausmaali syntyi ensimmäisen erän puolivälissä. Juho Keränen polki läpiajoon ja vieraiden puolustus kankesi miehen kumoon rangaistuslaukauksen arvoisesti. Rankkaria lähti ampumaan Tommi Santala.

Santalan maila ei tiukassa paikassa tärissyt ja kokeneen hyökkääjän tulinen rannelaukaus painui räpyläkäden puolelta vastustamattomasti verkkoon.

Työvoitto

Toinen erä oli erikoistilanteiden sävyttämä, eikä vauhti yltänyt ensimmäisen tasolle. Molemmat joukkueet kärsivät kaksi kahden minuutin jäähyä. Maalirautoja lähemmäs kumpikaan joukkue ei erässä päässyt.

Kolmannen erän alkuun IFK pääsi pelaamaan ylivoimaa. Kärppien rangaistus ehti juuri päättyä, kun Sakari Salmiselle pelattiin kiekko laukaisupaikalle. ”Sakke” malttoi katsoa oikean hetken lämärilleen ja laukaus upposi Kärppä-maalin kattoon.

Tilanne 2–0 stadilaisille.

Kärpät sai vielä kirivaihteen päälle, mutta viisasti pelannut IFK ja tänään 22 torjuntaa ottanut Engren ansaitsivat kotijoukkueelle sarjassa toisen voiton.

Matsit jatkuvat perjantaina 12. huhtikuuta Oulussa. Kuudes peli skulataan Nordiksella maanantaina 15. huhtikuuta.

Liput himamatsiin tulevat myyntiin vielä tänään!

Näytä kaikki uutiset