HIFKPelicans
pe 22.03.2024 klo 18:30

SVEA Matsiraportti: ”Ilveksen vire ei ole sattumaa”

HIFK–Ilves 2 – 4 (0-0, 2-1, 0-3)

HIFK kohtasi itsenäisyyspäivän aattona hurjassa vireessä olleen Ilveksen. Nuori tamperelaisjoukkue sai myös stadilaisten päävalmentajalta Jarno Pikkaraiselta kehut lehdistötilaisuudessa. HIFK:n johdettua matsia kahdesti, kampesivat vieraat itsensä molemmilla kerroilla tasoihin ja lopulta voittoon saakka.

Onnekkaita osumia molempiin päihin

Ensimmäinen erä oli vauhdikas, mutta maaliton. Erän ainoa tilastomerkintä oli Ilveksen erän lopussa ottaman kahden minuutin rangaistus.

Heti toisen erän alkuun himajoukkue värkkäsi illan avausmaalin. Kiekko ajautui hieman onnekkaasti Jere Salliselle, joka karkasi Iikka Kangasniemen kanssa vastahyökkäykseen kahdella yhtä vastaan. Salliselle ei avautunut syöttömahdollisuutta, joten hyvässä vireessä oleva sentteri päätti vimeistellä itse laukomalla kiekon tyylikkäästi vastustajan maalin kattoon.

Vieraat tulivat kymmenen minuuttia myöhemmin tasoihin ex-HIFK-pelaajan, Jasse Ikosen kauden ensimmäisellä maalilla.

Stadilaiset värkkäsivät vielä yhden byyrin toisen erän loppuun. Sarjan toiseksi tehokkain ylivoima jauhoi maltilla ja Teemu Turunen löi HIFK:n jälleen johtoon kauden 12 osumallaan.

Jos kiekko pomppi onnekkaasti kotijoukkueen ensimmäisessä maalissa, sitä se teki myös Ilveksen kahdessa seuraavassa.

Vieraiden tasoitusmaalissa lätkä ajautui Sallisen blokista loistavaan maalipaikkaan ja Fras Tuohimaa oli aseeton HIFK:n maalilla.

Hetkeä myöhemmin nähtiin illan erikoisin osuma, kun myös HIFK:ta pelaajaurallaan edustaneen Martti Järventien poika, Roby merkkautti Liigauransa ensimmäisen osuman. Ilves-pakin lähettämä laukaus kimposi Järventien luistimesta kotijoukkueen puolustajan Joonas Järvisen luistimeen, mistä kiekko lipui lopulta ohi Tuohimaan.

Ottelun viimeinen maali syntyi HIFK:n hakiessa tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Lopulukemat Nordiksella olivat 4–2 vieraiden hyväksi.

HIFK:n seuraava matsi skulataan lauantaina 7. joulukuuta Oulussa Kärppiä vastaan.