SVEA MATSIRAPORTTI: Jännitysnäytelmästä kolme sarjapistettä Stadiin!

IFK - SaiPa 3–2 (1–2, 1–0, 1–0)

IFK kohtasi tänään Nordiksella kolme pistettä stadilaisten perässä olleen SaiPan. Illan vierasjoukkue haki eilen täyden kolmen pisteen potin Jyväskylästä ja SaiPan hyvä pelivire näkyi etenkin ottelun alussa. IFK kuitenkin taisteli tänään kolme pistettä kahden hyvän joukkueen väännöstä ja nousi sarjassa viidenneksi.

Engren piti joukkuettaan pystyssä

Ottelun alussa oli heti hyvä intensiteetti ja IFK tuli hyvällä ilmeellä matsiin. Etenkin Tommi Santalan johtama ketju sai luotua painetta vastustajan päätyyn.

IFK:n hyvä alku tyssäsi stadilaisille tuomittuun jäähyyn. SaiPa rankaisi illan ensimmäisestä erikoistilanteesta ja otti onnistumisen myötä otetta pelistä.

IFK:n maalilla loisto-ottelun pelannut Atte Engren otti jo ensimmäisessä erässä muutaman tärkeän, ison torjunnan.

Pitkään näytti jo siltä, että ajoittain pahasti sillassa ollut IFK selviää erätauolle ilman useampia takaiskuja. Illan vieraat osuivat kuitenkin vielä kertaalleen erän lopussa.

IFK pääsi erän viimeisen minuutin aikana vielä hyökkäämään. Juhani Tyrväisen kentällisellä osuivat kaikki ajoitukset vauhdikkaassa vastahyökkäyksessä kohdilleen ja Joonas Rask pääsi laukomaan kauniin sommitelman päätteeksi kavennuksen.

Uusi vaihde löytyi toiseen erään

Toiseen erään isäntäjoukkue tuli täysin uudella ilmeellä. Erän ensimmäiset viisi minuuttia peli pyöri käytännössä katkoitta SaiPa-päädyssä. Hyökkäyksiin lähdettiin fiksusti ja vaihdot suoritettiin kiekollisena.

Ottelun käänne nähtiin erän alkupuolella. Ensin IFK tappoi tyylikkäästi Teemu Eroselle vihelletyn rangaistuksen ja heti jäähyn jälkeen Rask iskee illan toisen osumansa. IFK pääsi pelaamaan tasoitusmaalinsa jälkeen ylivoimaa ja ottelun ote siirtyy entistä vahvemmin stadilaisille.

Ratkaisu ottelun loppuhetkillä

Kolmas erä oli kahden hyvin pelanneen joukkueen tasaista vääntöä. Vauhdista ja yrityksestä huolimatta kumpikaan joukkue ei juuri maalipaikoille päässyt. Kertaalleen IFK käytti kiekon SaiPa-maalin ylärimassa.

Kolmatta erää oli jäljellä reilu viisi minuuttia, kun kotijoukkueen Juha Jääskälle vihellettiin rangaistus. IFK pelasi loistavasti alivoimalla ja sytytti kotiyleisön entistä vahvemmin jännitysnäytelmään mukaan.

Ottelun käsikirjoitus huipentui, kun SaiPalle tuomittiin rangaistus ajassa 57:06 ja IFK pääsi pyörittämään illan kolmatta ylivoimaansa. Pitkän hakemisen päätteeksi Teemu Eronen laukoi täydet kolme pistettä Stadiin. Rask merkkautti itselleen voittomaaliin syöttöpisteen ja näin ollen miehen tehot olivat tänään 2+1.

Ottelun tilastot löydät Liigan sivuilta.