SVEA MATSIRAPORTTI: Kärpät tyly vieras Nordiksella

IFK - Kärpät 0–2 (0–1, 0–1, 0–0)

IFK ja Kärpät iskivät tänään loppuunmyydyllä Nordiksella yhteen viimeisen kerran runkosarjan aikana. Tasaisesta ottelusta Kärpät haki 2–0-vierasvoiton. IFK:lla oli ottelussa maalipaikkoja, mutta laukaukset kilpistyivät vieraiden maalivahtiin tai -kehikkoon.

Ei merkkejä ottelutauosta

IFK:lla oli viikon tauko edellisestä ottelusta ja Kärpät pelasi puolestaan keskiviikkona voittaen KalPan kotonaan. Huilistaan huolimatta IFK tuli hyvällä jalalla heti ensimmäiseen erään. Kotijoukkueelle siunaantui erässä paremmat maalipaikat ja Erik Thorell ampui kertaalleen tolppaan.

Erän ensimmäinen tilastomerkintä oli IFK:n Ryan O’Connorin rangaistus. Kärppien kapellimestarina ylivoimalla toimi Jussi Jokinen, joka syötti IFK-jäähyn aikana ottelun avausmaalin.

Maalinsa jälkeen Kärpät sai pelistä otteen ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin vieraiden 1–0-johdossa.

Hankaluuksia pelin avaamisessa

Toinen erä oli tarkkaa ja tasaista pelaamista. IFK:lla oli ajoittain hankaluuksia pelin avaamisensa kanssa ja usein kiekkoa jouduttiin toimittamaan rännin kautta hyökkäysalueelle.

Erän puolivälissä IFK sai aikaiseksi pitkän paineen Kärppä-päädyssä. Stadilaiset pääsivät vaihtamaan tuoreita jalkoja vastustajan väsynyttä viisikkoa vastaan ja maali roikkui ilmassa. Kärpät onnistuivat lopulta purkamaan paineen ja iskivät vastaiskusta vielä 2–0-maalin.

Maalinsa myötä oululaiset saivat otetta matsista ja paine siirtyi vahvemmin IFK:n päätyyn.

Vahva vastustaja

Kolmanteen erään IFK lähti kahden maalin takaa-ajoasemasta. Kotijoukkue ei saanut kiriä päälle erän alkuun, vaan pelin avaamisessa oli suuria vaikeuksia. Erän ensimmäiset kymmenen minuuttia kului pitkälti pelirytmin hakemisessa.

Kärppien luotto omaan tekemiseensä näkyi kypsänä pelaamisena, eikä IFK saanut yrityksestään huolimatta vastustajalle paniikkia aikaiseksi. Usein kaksinkamppailuista vieraat lähtivät kiekon kanssa eikä tuurikaan auttanut tänään.

Kolmannessakin erässä IFK pääsi maalipaikoille, mutta maaliin saakka kiekkoa ei tänään saatu.

Sarjataulukko on tällä hetkellä äärimmäisen tasainen playoffs-paikoista taistelevien joukkueiden kesken. IFK pelaa seuraavan kerran keskiviikkona 13.2. Nordiksella Sportia vastaan ja joukkueen olisi päästävä jälleen voittojen tielle.

Liput matsiin ostat Ticketmasterista!

 

Näytä kaikki uutiset