SVEA MATSIRAPORTTI: Kärpille kolmas kiinnitys – Osa 6 maanantaina Nordiksella!

Kärpät–IFK 2–1 JA (0–0, 1–1, 0–0, 1–0)

IFK:n ja Kärppien välinen viides semifinaaliottelu tarjosi jännitystä reilut 60 minuuttia. Jatkoajalle venynyt kamppailu ratkesi kotijoukkueen ylivoimaosumaan. IFK on pakkovoiton edessä maanantaina Nordiksella.

Vauhdikasta kiekkoa

Tänään Oulun Raksilassa nähtiin korkeatasoinen ja vauhdikas lätkämatsi. Kumpikin joukkue jaksoi pitää tempoa yllä läpi ottelun. Vaikka pelissä nähtiin vain kaksi osumaa, oli kummallakin paikat useampaankin maaliin.

IFK kolisutteli kahdesti kotijoukkueen maalirautoja ja Kärpillä oli mm. yksi läpiajo, josta ei maalia syntynyt. Loistavasti pelannut Atte Engren tarjosi stadilaisille mahdollisuuden voittoon ottaen 16 koppia peliin. Virkaveli toisessa päässä torjui tänään 30 kertaa.

Kaikki maalit erikoistilanteista

Kärpät aloitti maalinteon ajassa 33.19. Juha Jääskä ehti juuri vapautua jäähyboksista, kun omissa soi. Kärppä-ylivoimaa edelsi kova IFK-paine, joka katkesi hetkellisesti alivoimaan ja takaiskuun.

IFK tuli tasoihin vain neljä minuuttia myöhemmin. Vieraat pelasivat ylivoimaa ja Teemu Eronen lähetti viivalta rännikiekon, joka otti erikoisen kimmokkeen kulmasta. Kiekko suuntautui Kärppä-maalille ja maalinsa taakse kiekon perään mennyt kotijoukkueen kassari oli voimaton Juhani Tyrväisen laukauksen edessä.

Kolmas erä oli maaliton ja Oulussa mentiin toistamiseen sarjan aikana jatkoajalle.

Ensimmäistä jatkoerää ehdittiin pelata ainoastaan 22 sekuntia, kun IFK:n Erik Thorellille tuomittiin kampituksesta kaksiminuuttinen.

Kärpät hyödynsi ylivoimansa ja siirtyivät voiton myötä sarjassa 3–2-johtoon.

Osa 6 pelataan maanantaina 15. huhtikuuta Nordiksella. Liput matsiin Ticketmasterista!

Näytä kaikki uutiset