SVEA Matsiraportti: Lappeenrannassa kymmenen maalin ilta

SaiPa–HIFK 6–4 (3–0, 1–2, 2–2)

HIFK pelasi tänään Lappeenrannassa Tour de Bönden toisen koitoksen. Vastassa oli sarjassa tasapisteissä stadilaisten kanssa ollut SaiPa. Kotijoukkue jätti maalirikkaassa matsissa HIFK:n ilman sarjapisteitä.

Kotijoukkueelta vahva alku

SaiPa tuli illan otteluun vieraita kovempaa ja oli ensimmäisessä erässä HIFK:ta tehokkaampi. Kotijoukkue latoi kiekon kolmesti alle 13 minuutissa ohi Frans Tuohimaan.

Stadilaiset laittoivan ketjukoostumuksia uusiksi toiseen erään ja vieraat saivat kirivaihteen päälle 25 peliminuutin jälkeen. Jere Sallinen iski HIFK:n illan ensimmäisen osuman juuri ylivoiman päätyttyä ja Otto Paajanen osui reilut kymmenen minuuttia myöhemmin Teemu Turusen esityöstä.

SaiPa onnistui maalinteossa toisen erä lopussa ja kolmannen alussa, joten HIFK joutui toistamiseen kolmen maalin takaa-ajoasemaan.

Kiri 2.0

Iikka Kangasniemi ja Joonas Järvinen toivat stadilaiset jälleen maalin päähän, mutta ottelun viimeisen maalin värkkäsi kotijoukkue.

Loppulukemat Lappeenrannan illassa olivat 6–4, mikä tiesi myös HIFK:n voittoputken katkeamista.

Seuraavaksi sarjapisteitä haetaan perjantaina 25. lokakuuta Jyväskylästä.