HIFKPelicans
la 30.03.2024 klo 17:00

SVEA MATSIRAPORTTI: Liikaa hävittyjä kamppailuja

IFK - Pelicans 3–6 (1–2, 1–1, 1–3)

IFK kohtasi tänään Nordiksella kovavireisen Pelicansin. Loistavan startin peliin saanut kotijoukkue joutui taipumaan lopulta rumin lukemin 3–6. Pelicans oli vahvempi maalineduskamppailuissa ja ennalta vahvaksi tiedetty ylivoima toimi tänäänkin.

Loistava alku otteluun

IFK sai lentävän lähdön otteluun. Ville Varakas vei stadilaiset johtoon jo ottelun toisella minuutilla. Juhani Tyrväinen teki loistavan liikkuvan maskin ja ”Viton” rannari upposi yläkulmaan.

Lahtelaiset tulivat tasoihin illan ensimmäisestä ylivoimastaan. Pelicans liikutti kiekkoa vaarallisesti hyökkäysalueella ja useamman tilanteen jälkeen Atte Engren IFK-maalilla oli aseeton maskista tulleen viivalaukauksen edessä.

Ensimmäinen erä oli Engrenille hankala. Pelicans siirtyi 2–1-johtoon vaarattomalta vaikuttaneen rystylaukauksen ansiosta, mutta Egren otti heti perään vieraiden läpiajon kiinni.

Tasainen erä

IFK tuli jälleen kovaa erän alkuun. Erik Thorell karkasi läpi toisen erän toisella minuutilla ja viimeisteli varmasti tasoitusmaalin.

Momentum siirtyi ”Thorren” maalin myötä kotijoukkueelle. Etenkin Anton Lundellin johtama ketju sai hyvän pyörityksen aikaiseksi Pelicans-päätyyn.

Pelicans oli kaikesta huolimatta se joukkue, joka onnistui vielä maalinteossa toisessa erässä. Kolmanteen IFK lähti kaksi maalia takana.

Murheellinen kolmas erä

Jos kahdessa ensimmäisessä erässä IFK onnistui erien alussa, niin kolmannessa joukkue oli epäonninen. Teemu Tallberg taklasi laidan lähettyvillä Pelicans-pelaajaa, joka menetti tasapainonsa ja kaatui pahan näköisesti laitaa vasten. Tallbergille tuomittiin laitataklauksesta 5+20 minuuttia.

Pitkän ylivoimansa aikana sarjan tehokkain ylivoimajoukkue osui jälleen. IFK taisteli alivoimalla ja säästyi useammalta takaiskulta.

Kotijoukkueen takaa-ajo katkesi erän puolivälissä Pelicansin iskettyä illan viidentensä.

Muutama minuutti myöhemmin Juhani Tyrväinen heitti mailansa keskialueella kiekkoa kohti, mistä tuomittiin vieraille rangaistuslaukaus. Rankkaria lähti ampumaan Juhamatti Aaltonen ja mies vei joukkueensa 6–2-johtoon.

Erän lopussa IFK pääsi ensimmäistä kertaa ottelussa ylivoimalle. Erikoistilanne muuttui vielä kahden miehen eduksi ja Tommi Santala kaunisteli lukemia lämärillään. Ottelun lopputulos 3–6 pudotti IFK:n sarjassa sijalle seitsemän.