logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

SVEA MATSIRAPORTTI: Lisäpiste Stadiin – Thorell IFK:n tehomies

HPK - IFK 3–4 JA (1–2, 1–0, 1–1, 0–1)

IFK kohtasi Hämeenlinnan kiihkeässä lauantai-illassa HPK:n. Stadilaiset tulivat värikkäässä ottelussa kaksi kertaa takaa ohi ja ottivat jatkoajalle venyneestä matsista lisäpisteen mukaansa. Sarjasijoitus säilyi samana, mutta erot lähimpiin joukkueisiin pienenivät entisestään.

 

Huolimattomia rangaistuksia

Ottelu lähti vauhdikkaasti käyntiin ja pelin painopiste aaltoili vuoroin molempiin päihin. Avausmaali nähtiin jo kolmen minuutin jälkeen, kun IFK-puolustaja Elias Ulander kompuroi oman maalinsa edustalla ja liukui epäonnekseen kiekon omaan verkkoon.

IFK:lla oli hyvä tunnelataus ja laidat rymisivät raskaista taklauksista. Tasoitusmaalinkin joukkue värkkäsi ennen erän puoliväliä. Aleksi Laakso antoi napakan läpisyötön vauhdissa olleelle Teemu Engbergille, joka viimeisteli tyylikkäästi läpiajosta.

Stadilaisten lataus kääntyi ensimmäisessä erässä joukkuettaan vastaan. IFK otti erässä neljä huolimatonta rangaistusta – kolme korkeasta mailasta ja yhden pelin viivyttämisestä. Alivoima oli kuitenkin tänään täydellistä, eikä kotijoukkue onnistunut ylivoimalla kertaakaan. Viimeisenä lukkona toimi loistavan ottelun pelannut Atte Engren, joka ehti kiekon eteen 24 kertaa.

IFK sen sijaan onnistui illan ensimmäisestä ylivoimastaan. Ryan O’Connorin tiukka viivalämäri upposi HPK-maaliin, kun ylivoimaa oli ehtinyt kulua ainoastaan 40 sekuntia. Vierasjoukkue lähti erätauolle 2–1-johdossa.

Loistavaa alivoimaa

Ottelun toinen erä oli ensimmäisen kaltaisesti tasainen ja vauhdikas.

HPK sai kuitenkin erän edetessä otetta pelistä IFK:n jäähyjen ansiosta. Alivoima toimi edelleen ja Engren piti joukkuettaan pystyssä näyttävillä torjunnoillaan.

Erän lopussa HPK:n paine lopulta tuotti tasoitusmaalin, kun Engren ei pystynyt sulkemaan kiekkoa ja Joonas Lyytinen hävisi oman kaksinkamppailunsa maalin edessä.

Lisäpiste Stadiin

Kolmannen erän alkuun nähtiin kaksi maalia. Ensin kotijoukkue meni 3–2-johtoon ja alle kaksi minuuttia edellisestä, iski Erik Thorell illan komeimman osuman. ”Thorre” harhautti useamman vastustajan hyvällä liikkeellään ja ampui IFK:n tasoihin Joonas Raskin tehdessä mainion maskin Emil Larmin maalille.

Ottelun kolmannessa erässä ei kumpikaan joukkue ottanut jäähyjä ja joukkueet pääsivät mittaamaan voimasuhteitaan viidellä viittä vastaan. IFK tiivisti selkeästi peluutustaan ja etenkin Thorell oli alati vaarallinen päästessään kentälle. Maaleja ei kuitenkaan enempää nähty ja edessä oli IFK:lle neljäs perättäinen vieraspelin jatkoaika.

Jatkoaika ehti edetä jo viimeiselle minuutille, kunnes stadilaiset rakensivat voittomaalin. Illan hahmo Erik Thorell (1+1) löysi syötöllään maalille nousseen Ryan O’Connorin, joka jatkoi suoraan Jasse Ikoselle. Ikosen laukaus lipui HPK-maaliin ja takasi lisäpisteen ottelusta IFK:lle.

Ottelun tilastot löydät Liigan sivuilta.

Erik Thorell

Näytä kaikki uutiset