SVEA MATSIRAPORTTI: Rask ratkaisi voiton upealla soololla

IFK–Lukko 3–2 ja. (0–1, 0–1, 2–0, 1–0)

Kaksi erää näytti pahalta, mutta 47 minuutin pelin jälkeen IFK heräsi taistelemaan voitosta. Juha Jääskä iski alkutahdit, Erik Thorell karisti orastaneen maalintekoapinan selästään ja jatkoajalla Joonas Rask pyöritteli Lukon pelaajat kahville ja teki upean voittomaalin.

Katso voittomaali tästä:

Ensimmäinen erä oli kovavauhtinen ja molemmilla joukkueilla oli paikkansa. Ainoan maalin teki vierasjoukkue, kun tuore nuorten maailmanmestari Linus Nyman osui vastahyökkäyksen päätteeksi. IFK:lla oli huonoja pomppujakin, mutta heikko viimeistely oli syynä nollaan tulostaululla.

Toinen erä ei tuonut muutosta pelin kuvaan. IFK:lla kiekko pomppi maalipaikoissa ja pelaaminen oli snadisti vaisua. Erinomaisen vierasottelun pelannut Lukko tappio vaivattomasti IFK:n ensimmäisen ylivoiman ja kävi heti sen perään napauttamassa pelin 0–2:een. Erän loppua kohti IFK sai luotua maalipaikkoja, mutta kun ei, niin ei.

Kolmannessa erässä alkoi tapahtua Lukon päädyssä. Jääskä tulitti 1–2 ajassa 47.11 ja neljä minuuttia myöhemmin Thorell teki 2–2-maalin, joka oli hänelle vasta toinen tammikuun peleissä.

Sitten alkoi jatkoaika ja Joonas Raskin show. Hän piti kiekkoa kaikki 18 sekuntia, harhautti jalkakikalla Lukon puolustajan ja käytännössä kuljetti kiekon maaliviivan yli.