SVEA MATSIRAPORTTI: Raskille yhden kauden piste-ennätys!

IFK - Sport 5–2 (0–0, 3–1, 2–1)

IFK otti tänään Nordiksella sen tärkeimmän, eli kolme sarjapistettä. Ottelun merkitys molemmille joukkueille näkyi riskien välttämisessä ja voitto ratkesi lopulta hienoilla yksilösuorituksilla sekä maltillisella pelaamisella.

Vaisu ensimmäinen erä

Ottelun ensimmäinen erä ei juuri tapahtumia tarjonnut. IFK:n Johan Motinin raskas taklaus ja siitä seurannut kahakka olivat erän tunteikkaimpia hetkiä. Tilanteesta tuomittiin Motinille kahden minuutin rangaistus väkivaltaisuudesta ja tappelun aloittaneelle Sportin Jyri Niemelle 2+2 minuuttia samasta syystä.

Komeita osumia

Toinen erä alkoi huomattavasti ensimmäistä vauhdikkaammin. Molemmat joukkueet tulivat hyvällä jalalla erään ja peli aaltoili päästä päähän.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin IFK:n illan kolmannen ylivoiman aikana. Erik Thorell ja Sakari Salminen sahasivat komeasti Sport-nelikon auki ja Thorell iski kiekon suoraan syötöstä maalin kattoon.

Thorellin maali avasi hanat ja viiden minuutin sisään nähtiin yhteensä neljä osumaa.

Ensin Sport tuli tasoihin, jonka jälkeen nähtiin kaksi upeaa maalia. Joonas Rask vei vastahyökkäyksen päätteeksi IFK:n jälleen johtoon ja teki samalla liigauransa yhden kauden piste-ennätyksensä. Heti seuraavassa vaihdossa Juha Jääskä vapautti Anton Lundellin maalintekoon ja stadilaiset johtivat ottelua 3–1.

Kohti kuuden sakkia

Ottelun kolmannessa erässä Sport pääsi paremmin peliin mukaan ja sai luotua maalipaikkoja. IFK:n puolustus onnistui blokkaamaan puolen tusinaa laukausta ja Atte Engren piti joukkuettaan tärkeillä hetkillä pystyssä.

Loistavan matsin pelannut Juhani Tyrväisen kentällinen onnistui lopettamaan vieraiden pyristelyn erän puolivälissä. Thorell löysi vauhtiin päässeen Raskin loistavalla lättysyötöllä ja ”Rasse” viimeisteli illan toisensa niin kutsutulla ”vanhanaikaisella”.

Sport tuli vielä kahden maalin päähän pelatessaan ylivoimalla ja ilman maalivahtia.

Loppulukemat 5–2 viimeisteli kauden ensimmäisellään ruotsalaispuolustaja Johan Motin.

Ottelun tilastot löydät Liigan sivuilta.

IFK:n taistelu kuuden parhaan joukkoon jatkuu lauantaina HPK:ta vastaan. Hämeenlinnassa on jälleen iso matsi tiedossa HPK:n ollessa kaksi pistettä IFK:n edellä sarjataulukossa.