SVEA MATSIRAPORTTI: Sarja tasoihin loppuunmyydyllä Nordiksella

IFK–Pelicans 3–2 (0–1, 1–0, 2–1)

IFK lähti pudotuspelien ensimmäiseen himamatsiinsa tasoittamaan sarjaa Pelicansia vastaan. Ottelusta muodostui trilleri, joka ratkesi vasta viimeisessä erässä. Juho Keränen paini klassisen playoffs-maalin, joka yhdessä Atte Engrenin torjuntojen kanssa siivittivät stadilaiset voittoon.

Vakuttaava alku

Ottelu lähti käyntiin täydellisesti IFK:n komennossa. Ensimmäinen vartti vietettiin lähes täysin Pelicansin puolustusalueella.

Vierasjoukkue muistutti kuitenkin vaarallisuudestaan erän loppupuolella. Pelicans pääsi nopeaan vastahyökkäykseen ja IFK-puolustuksen hävittyä maalineduskamppailunsa, iskivät lahtelaiset irtokiekosta itsensä johtoon.

Yksi ottelun käännekohdista nähtiin ensimmäisen erän lopussa. Anton Lundellille tuomittiin huitomisesta 5+20 minuuttia sekä ottelurangaistus. IFK oli tässä kohtaa sentterin vajaalla, maalin tappiolla ja edessä oli viisi minuuttia alivoimaa.

IFK osoitti luonnetta

IFK selvisi pitkästä alivoimastaan ilman takaiskua ja joukkue oli valmis takaa-ajoon.

Kevään takuumies, Joonas Rask iski ottelun tasoihin hienolla yksilösuorituksellaan toisessa erässä. Myös näitä otteluita varten Ässistä IFK:hon hankittu Sakari Salminen lunasti odotuksia siirtämällä stadilaiset ensimmäistä kertaa tässä pudotuspelisarjassa johtoon.

Loistavasti tasoaan nostanut Atte Engren otti matsissa yhden rangaistuslaukauksen sekä läpiajon kiinni ja oli yksi voiton takuumiehiä.

Pelicans onnistui tulemaan vielä kolmannessa erässä tasoihin, mutta Juho Keräsen tahtomaali reilut viisi minuuttia ennen täyttä aikaa tasoitti tämän pudotuspelisarjan.

Sarja on nyt tasan 1–1 ja pelit jatkuvat maanantaina 25. maaliskuuta Lahdessa. Seuraava himamatsi skulataan keskiviikkona 27. päivä klo 18.30.