SVEA MATSIRAPORTTI: Se oli työvoitto – Kolme pistettä Stadiin

IFK - TPS 4–2 (3–1, 1–0, 0–1)

IFK kohtasi tänään äärimmäisen tärkeässä ottelussa TPS:n. Stadilaiset hamuavat kuuden parhaan joukkoon ja kahden hävityn matsin jälkeen kurssi oli käännettävä. Tänään loppuunmyyty Nordis sai todistaa IFK:lta kokonaisvaltaisen ja vahvan esityksen, jolla turkulaiset kaatuivat lukemin 4–2.

Vahva alku

IFK:lta on totuttu näkemään väkeviä erän alkuja, eikä kotiyleisö joutunut tänäänkään pettymään. IFK:n peli-ilme oli tänään niin vakuuttava, ettei eilen Hämeenlinnassa dunkkuun ottanutta joukkuetta tahtonut tunnistaa samaksi.

Stadilaisten rymistely palkittiin jo ottelun kolmannella peliminuutilla, kun Johan Motin lähetti kiekon siniviivalta kohti TPS-maalia. Joonas Rask oli unohtunut täysin yksin takakulmalle ja ”Rasse” löi illan ensimmäisen byyrin irtokiekosta reppuun.

IFK:n maalista ehti kulua ainaostaan 16 sekuntia, kun vierasjoukkue kävi kuittaamassa pelin tasoihin.

Turkulaistenkaan maali ei ehtinyt paria minuuttia pidempään vanheta, kun IFK meni jälleen johtoon. Himajoukkue tuli hyvällä jalalla vastahyökkäykseen ja kiekko liikkui näyttävästi pelaajalta toiselle. Lopulta hyökkäystä tukemaan noussut Ryan O’Connor löi kuvion päätteeksi stadilaiset kahden maalin johdossa erätauolle.

Isoja askelia

Ottelun toinen erä oli erikoistilanteiden sävyttämä. IFK otti erään kaksi kahden minuutin rangaistusta ja TPS kolme.

Siinä missä eilen IFK ei onnistunut erikoistilanteissa, niin tänään otettiin harppauksia eteenpäin. Ylivoima oli vaarallista ja alivoima tehokasta.

Toisessa erässä nähtiin yksi maali ja siitä vastasi IFK:n porilaisvahvistus. TPS ehti juuri saada viidennen kenttäpelaajan jäähyaitiosta kentälle, kun Sakari Salminen upotti rautaisen lämärin takaylänurkkaan.

IFK lähti kolmanteen erään 4–1-johdossa.

Työvoitto

Ottelun kolmanteen erään vierasjoukkue lähti jahtaamaan IFK:n johtoa. TPS ei päässyt todenteolla haastamaan tiiviisti omaa siniviivaansa puolustanutta stadilaisnippua. Kun IFK tukki syöttölinjat niin TPS:n hyökkäys meni ajoittain väkisin puskemiseksi.

Viisi minuuttia ennen ottelun täyttä aikaa turkulaiset onnistuivat kaventamaan vielä lukemiksi 2–4. IFK pelasi tänään vahvan ottelun ja ansaitsi raa’alla työnteolla täydet kolme sarjapistettä.

IFK:lla on vielä kaksi runkosarjaottelua jäljellä. Ensi viikon vierasmatsi Tapparaa ja torstaina himassa Ässiä vastaan sinetöivät IFK:n lopullisen sarjasijoituksen ja sen, milloin pudotuspelit stadilaisten kohdalla alkavat.