SVEA MATSIRAPORTTI: Täydet pinnat himaan Lappeenrannasta

SaiPa-IFK 3-6 (1-3, 1-0, 1-3)

IFK kuittasi viikon otteluista täydet kuusi pistettä, kun SaiPa kaatui vakuuttavasti vieraissa lauantai-iltana. Nousukuntoinen joukkue nousi yhden pisteen päähän suorasta pudotuspelipaikasta ja on vain viisi pinnaa perässä kolmantena olevaa Tapparaa. Yhdeksästä viime pelistään IFK on ottanut seitsemän voittoa.

Kotijoukkue SaiPa aloitti lauantaina maalinteon, mutta IFK otti nopeasti avausmaalin jälkeen tahtipuikon. Terry And tasoitti ajassa 3.32 ja erän jälkimmäisellä puoliskolla Lennart Petrell vei stadilaiset johtoon ja Erik Thorell ampui IFK:n 3-1-maalin ajassa 19.27.

Toinen erä meni puolustaessa, mutta Markus Ruusu IFK:n maalilla torjui erinomaisesti läpi matsin. Maskin takaa tulleelle kavennusmaalille hän ei voinut mitään.

Päätöserässä IFK onnistui kotijoukkueen painostuksesta huolimatta pitämään hajuraon vastustajaan. Tasaisesti läpi kauden puurtanut Ilmari Pitkänen sai kovalle työlleen palkkiota, kun hän sai kiekon maalintekopaikkaan kuin lahjaksi. 4-2-osuma syntyi napakalla rannelaukauksella. SaiPa pääsi vielä maalin päähän IFK:n oman pään virheen seurauksena, mutta lopussa Juhani Tyrväinen ja Pitkänen osuivat vielä tyhjään maaliin ja matsi taputeltiin lopulta numeroihin 6-3.

Huomasitko nämä?

– Ilmari Pitkänen tuplasi yhdessä pelissä kauden maalisaldonsa.
– Terry And teki uransa ensimmäisen Liigamaalin.
– Juhani Tyrväinen teki jo toisessa pelissä putkeen tyhjään maaliin lopullisen ratkaisuosuman. Tyrväinen sai täyteen 200 tehopistettä Liigassa.
– Tommi Santalan pistesaldo viikonlopun kahdessa matsissa oli 1+3.
– Joonas Lyytinen pelasi ensimmäisen matsinsa IFK:ssa. Peliaikaa kertyi hänelle 15.42 ja esitys oli jämäkkä.