SVEA MATSIRAPORTTI: Täysi pistepotti Stadiin – Kangasniemelle hattutemppu!

Jukurit - IFK 3–5 (0–2, 0–2, 3–1)

Tänään Mikkelissä alkuillan pelissä nähtiin täysin erinäköinen IFK kuin eilen. Stadilaiset saivat hyvän alun otteluun ja tulivat erittäin energisinä heti matsin ensiminuuteilla. Peli-ilme säilyi hyvänä lähes koko ottelun ja se riitti siivittämään stadilaiset kolmen pisteen voittoon.

Pelottava ylivoima

Tämän päivän matsiin IFK muutti ketjukoostumuksiaan, mutta eilen jo toimivaksi osoittautunut ylivoima pysyi muuttumattomana.

Eilen Tommi Santalan johtama ylivoimaketju ehti siirrellä kiekkoa 20 sekuntia ennen osumaa. Tänään illan ensimmäinen ylivoima ehti vanheta 44 sekuntia, kun Iikka Kangasniemi iski ottelun avausmaalin.

Nelisen minuuttia edellisestä, ja Iikka sivalsi irtokiekon jo toistamiseen Jukurit-maaliin. Stadilaiset lähtivät erätauolle ansaitussa kahden maalin johdossa.

Vakuuttava erä

Toiseen erään IFK tuli jälleen vahvasti. Pitkä painostus erän alussa päättyi kuitenkin huolimattomaan pelaamiseen ja väärään vaihtoon.

Jukurit pääsi peliin mukaan ylivoimansa myötä. Kotijoukkueen rymistyksen päätti loistavan ottelun pelanneen Ilmari Pitkäsen upea nousu ja poikittaissyöttö maalipaikkaan ajaneelle Tommi Santalalle. Santalan laukauksen Jukurit-maaliin kauhoi lopulta kotijoukkueen oma puolustus ja tilanne oli jo 0–3.

Muutama minuutti myöhemmin Ville Varakas esitti illan komeimman syötön. Niin sanottu no-look-pass omalta puolustusalueelta napsahti Juhani Tyrväisen lapaan ja ”Julle” täräytti lämärillään Jukurit-maalivahdin vaihtoon ja IFK:n neljän maalin johtoon.

Iikan ilta

Kolmas erä oli ottelun tasaisin. IFK pelasi fiksusti johtoasemassa ja pyrki pitämään huolen, että johto säilyy loppuun saakka.

Viimeinen niitti nähtiin erän puolivälissä, kun Pitkänen polki itsensä puolittaiseen läpiajoon. Jukurit-pakki joutui koukkaamaan ”Ipeä” rangaistuslaukauksen arvoisesti ja rankkaria lähti ampumaan illan kolmatta osumaansa hakenut Kangasniemi. Iikka laittoi kiekon varmasti reppuun ja peli oli IFK:lle 5–0.

Iikka Kangasniemi tänään

– 3+0

– +4

– laukaisuprosentti 75

Pitkään näytti siltä, että mainion ottelun pelannut Markus Ruusu nollaisi vastustajan tänään.

Seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa Jukurit onnistui ohittamaan ”Rosen”. IFK tuudittautui vielä neljän maalin johtoonsa ja lepsu pelaaminen oli kostautua. Jukurit onnistui maalaamaan vielä kahdesti, mutta pisteet matkasivat stadilaisten mukana Helsinkiin numeroin 3–5.

Ottelun tilastot löydät Liigan sivuilta.

IFK pelaa seuraavan ottelunsa himassa tiistaina 15.1. KalPaa vastaan. Liput matsiin Ticketmasterista!