SVEA MATSIRAPORTTI: Tiukka vääntö kääntyi Kärpille

Kärpät-IFK 3–0 (0–0, 0–0, 3–0)

Tänään IFK ja Kärpät pelasivat Raksilassa ottelusarjan kolmannen matsin. Intensiteetti ei aivan noussut eilisen tasolle, mikä saattoi osittain johtua isommasta kaukalosta sekä perättäisistä pelipäivistä. Kahden hyvää kiekkoa pelanneen joukkueen väännöstä voiton onnistui kampeamaan Kärpät.

Pelirohkeus kohdillaan

Tänään kumpikin joukkue onnistui pelaamaan rohkeaa kiekkoa, kuitenkin välttäen virheitä. Etenkin ottelun alussa lyhyet vaihdot pitivät pelitempoa korkealla, mutta huippupaikoille ei kummassakaan päässä päästy.

IFK:n pelirohkeus helpotti myös joukkueen avauspeliä. Pakit siirtelivät hyvällä itseluottamuksella kiekkoa ja syötöt napsuivat kovalla prosentilla vauhdissa olleiden hyökkääjien lapoihin.

Stadilaisten parhaat maalipaikat siunaantuivat miehekkäästi läpi ottelun pelanneelle Ilmari Pitkäselle, läpiajoon päässeelle Teemu Tallbergille sekä hyvältä sektorilta laukomaan päässeelle Joonas Lyytiselle.

Tänään ei vieraat saaneet maalihanoja Raksilassa auki.

Atte Engren IFK-maalilla torjui tänäänkin hyvin ja otti mm. kolme läpiajoa kiinni.

Yhden maalin matsi

Ottelun voittomaali nähtiin kolmannen erän ensimmäisillä minuuteilla. Kärpät voitti kiekon hyökkäysalueella ja hieman yllättävästä kulmasta lähtenyt kääntölaukaus pääsi yllättämään Engrenin. Kiekko lipui IFK-maaliin jostain Engrenin varusteiden läpi.

IFK sai vielä kiriä viriteltyä erän puolivälin jälkeen. Paine saatiin rakennettua Kärppä-päätyyn, mutta aivan huippupaikoille ei päästy – eikä kotijoukkueen maalivahtia päästy tosissaan testaamaan tänään missään kohtaa.

IFK pelasi viimeiset pari minuuttia ilman maalivahtia ja Kärpät osuivat kahdesti tyhjään nuottaan. Loppulukemat 3–0 ja sarja Kärpille 2–1.

Semifinaalisarja jatkuu maanantaina 8. huhtikuuta Stadissa. Osta liput Nordikselle Ticketmasterista!