logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

SVEA MATSIRAPORTTI: “Tuntui kuin meillä olisi ollut kotietu!”

play

HIFK:n fanit järjestivät Megamatkan Turkuun ja joukkue palkitsi mahtavan kannustuksen kolmella pisteellä.

HIFK oli lauantaina liikkeellä pirteällä jalalla ja nappasi täydet pisteet himaan vierasottelussa TPS:aa vastaan. Turkuhallissa oli läpi ottelun loistava tunnelma ja siitä on pääasiassa kiittäminen 500 HIFK:n kannattajaa, jotka olivat lähteneet Fan Clubin järjestämälle vuotuiselle Megamatkalle. Punainen meri velloi katsomossa, HIFK pelasi kaukalon puolella hyvän matsin ja kotimatkalle päästiin ansaittujen kolmen pisteen kanssa.

Ottelun alku oli HIFK:lta yksi vahvimmista tällä kaudella ja joukkue dominoi peliä ensimmäisen kympin ajan. Kotijoukkueen verkko pölisi jo kolmen minuutin jälkeen, kun Teemu Turunen antoi takatolpalle loistavan syötön ja Sebastian Dyk teki kauden yhdeksännen maalinsa. HIFK:lla oli paikkoja lisätäkin johtoaan, mutta seuraavan maalin teki TPS – illan ensimmäisellä laukauksellaan maalia kohti ajassa 8.00.

TPS otti avauserässä kaksi jäähyä ja HIFK:lle tuomittiin yksi rangaistuslaukaus, mutta lisämaaleja nähtiin vasta toisessa erässä. Jere Sallinen ohjasi HIFK:n johtoon ajassa 24.58. Maalin syöttivät Mikko Kousa (0+2 tänään) ja Dyk (1+1). Stadilaisten ylivoimapeli on tällä hetkellä Liigan toiseksi tehokkainta. Ylivoiman onnistumisprosentti on jo huikea 26,74. Dyk (4+6), Kousa (3+7) ja Jesse Saarinen (1+9) ovat kaikki tehneet kymmenen tehopistettä ylivoimalla tällä kaudella.

TPS sai alun jälkeen paremmin juonesta kiinni, mutta HIFK piti kiekkoa paljon hallussa, puolusti tarkasti ja Frans Tuohimaa pelasi byyrissä erinomaisen matsin. Tuohimaa kehui matsin jälkeen hallin upeaa tunnelmaa. Katso haastattelu oheiselta videolta!

Ottelun tilastot 

Maalikooste 

Seuraava ottelu pelataan jo maanantaina, kun valmentajaa lauantaina vaihtanut Sport saapuu Nordikselle. Osta liput matsiin Ticketmasterista!

Frans Tuohimaa

Näytä kaikki uutiset