SVEA Matsiraportti: Vieraspelien voittoputki poikki Porissa

Ässät–HIFK 2 – 0 (0-0, 1-0, 1-0)

HIFK lähti viikon ainoaan matsiinsa Poriin nuorella joukkueella. Stadilaisten niin sanotusta normaalista avauskokoonpanosta puuttui 11 miestä erinäisistä syistä ja Ässiä vastaan nähtiin mm. kaksi Liigadebyyttiä.

HIFK ei onnistunut Ässiä vastaan maalinteossa ja neljän ottelun mittainen vierasvoittoputki tuli päätökseensä Porissa.

Reilusti energiaa

Ottelun avauserässä vauhtia ja tunnetta riitti molempien joukkueiden toimesta.

Huippupaikkoja erässä ei juurikaan nähty, vaikkakin stadilaisten Micke Åsten sai kiekon kertaalleen kotijoukkueen maaliviivan yli. ”Muulin” runttaus käytiin tarkistamassa videolta ja tuomaristo havaitsi tilanteessa maalivahdin härintää eikä osumaa hyväksytty.

Tehot jäi piippuun

Toisen erän alkupuolella nähtiin ottelun voittomaali. Ässä-hyökkääjä ajoi röyhkeästi hyvin torjuneen Atte Engrenin maalille ja survoi oman irtokiekkonsa sisään.

Maalinedusruuhkan myötä myös HIFK-veskari ajettiin maaliverkkoon ja vierasjoukkue haastoi osuman. Maali kuitenkin hyväksyttiin ja Ässät johti ottelua 1–0.

Porilaiset puolustivat läpi ottelun hyvin omaa maaliaan eikä HIFK päässyt parhaille maalintekopaikoille. Stadilaiset hakivat ottelun lopussa tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta kiri tyssäsi Ässien osuttua tyhjään maaliin.

HIFK skulaa seuraavan matsinsa keskiviikkona 18. joulukuuta Nordiksella Lukkoa vastaan.