SVEA Matsiraportti: Viime hetkien onnistumiset toivat yhden sarjapisteen

Lukko – IFK 3–2 JA (0–0, 1–0, 1–2, 1–0)

Maalit olivat tänään tiukassa Raumalla, kun IFK kohtasi sarjan toiseksi vahvimman kotijoukkueen Lukon. Maalivahdit molemmissa päissä ottivat isoja koppeja ja vähämaalisen ottelun ratkaisua haettiin lopulta jatkoajalta, missä kotijoukkue rankaisi ylivoimalla.

Ensimmäisessä erässä IFK oli selkeästi niskan päällä vieden laukaukset 27–6 nimiinsä. Kiekkoa ei hyvin luoduista paikoista huolimatta saatu raumalaisten maaliin saakka.

Lukko teki ottelun avausmaalin heti toisen erän alkuun vastahyökkäyksen päätteeksi. IFK:n Mikko Kousa taklasi epäonnekseen Lukko-hyökkääjän kohti Frans Tuohimaata, joka oli kaatuessaan voimaton torjumaan laukausta.

Kotijoukkue pääsi maalinsa jälkeen paremmin peliin mukaan ja iski myös matsin toisen osuman kolmannessa erässä. Ylivoimamaalinsa ansiosta Lukko johti ottelua 2–0, kun peliaikaa oli enää alle kuusi minuuttia jäljellä.

Sinnikkyys palkittiin

Anton Lundell loi vielä uskoa omiinsa ampumalla pienestä kulmasta kiekon maalin kattoon, kun pelikellossa oli alle 90 sekuntia jäljellä. IFK pelasi Lundellin osuessa ylivoimaa ja ilman maalivahtia.

Teemu Turunen kruunasi stadilaisten loppukirin yhdeksän sekuntia ennen täyttä aikaa tulisella rannelaukauksellaan ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoajan puolessa välissä Tuohimaalle tuomittiin rangaistus kiekon sulkemisesta uudelleen, kun hän oli sen jo kertaalleen laittanut räpylästään takaisin peliin. Lukko onnistui viimeistelemään erikoistilanteesta ja lisäpiste jäi tänään Raumalle.

IFK:n pelit jatkuvat heti huomenna himassa. Nordikselle vieraaksi saapuu sarjakärki Tappara. Osta liput matsiin Ticketmasterista!