SVEA Matsiraportti: Voitolla joulupöytään

TPS–HIFK 2 – 5 (0-2, 1-2, 1-1)

HIFK matkusti Turkuun viimeiseen matsiinsa ennen joulutaukoa. Jo puolivälissä kautta veitsi kurkulla pelaava TPS joutui taipumaan aktiivisen stadilaislauman kynsissä lukemin 2–5.

Vahva esitys

HIFK aloitti maalinteon ennen kuin pelikellossa oli viisi minuuttia täynnä. Jesse Saarinen vippasi rystypuolelta Iikka Kangasniemen läpiajoon, joka viimeisteli viileästi maalin kattoon kauden viidennen täysosumansa.

Reilut 10 minuuttia myöhemmin puolustaja Johan Motin antoi pitkän oivaltavan syötön täydessä vauhdissa olleelle Teemu Tallbergille. ”Tale” lämäsi sydämensä kyllyydestä stadilaiset kahden maalin johtoon.

Läpi ottelun vakuuttavasti kiekollisena pelannut HIFK latoi toiseenkin erään kaksi maalia.

Ensin ruotsalaispyssy Sebastian Dyk laukoi oman irtokiekkonsa verkkoon ajassa 33:17 ja muutama minuutti myöhemmin oli kultakypärä Teemu Turusen vuoro maalata. Turusen kauden 14. byyri lähti varsin terävästi etujalalta.

Turussa nykyään leipänsä ansaitseva ex-HIFK-hyökkääjä Petteri Wirtanen onnistui yllättämään tänään maalinsuulla loistaneen Atte Engrenin toisen erän lopussa.

Kolmannessa erässä kumpikin joukkue osui kertaalleen aivan ottelun loppuhetkillä. Ensin kotijoukkue onnistui ylivoimalla ja 16 sekuntia ennen täyttä aikaa Ville Leskinen viimeisteli HIFK-uransa ensimmäisen maalin ja loppunumerot 5–2 tyhjään TPS-verkkoon.

HIFK:n seuraava matsi pelataan tapaninpäivänä 26. joulukuuta Nordiksella Pelicansia vastaan.