SVEA Matsiraportti: Yksi piste vuoden viimeisestä matsista

Pelicans–HIFK 2 – 1 VL (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0)

HIFK matkusti vuoden 2019 viimeiseen matsiinsa Lahteen. Joukkueiden kauden kolme aiempaa kohtaamista oli päättynyt Pelicansin voittoon. Tänään ratkaisu venyi voittolaukauskilpailuun saakka, missä kotijoukkueen kolmas ampuja oli ainoa onnistuja.

Koneet lämpenivät matsin edetessä

Ottelun ensimmäinen erä oli vielä asetelmien hakemista. Kumpikaan joukkue ei varsinaisesti saanut kiekollista yliotetta vastustajasta eikä maalipaikoillakaan mässäilty.

Pelicans onnistui 11 peliminuutin jälkeen tekemään ottelun avausmaalin nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Erässä neljästi torjunut Frans Tuohimaa oli voimaton vastustajan hyökkääjän ehdittyä ensimmäisenä omaan irtokiekkoonsa.

Toisessa erässä nähtiin huomattavasti aktiivisempi vierasjoukkue. HIFK piti paineen Pelicans-päädyssä lähes poikkeuksetta läpi erän.

Hallinta palkittiin ajassa 35:30, kun kiekko liikkui vastahyökkäyksessä nopeasti mieheltä toiselle. Joonas Järvinen pääsi tällämään hyvältä etäisyydeltä ottelun tasoihin Jesse Saarisen ja Ville Leskisen esityöstä.

Ratkaisu venyi viimeiseen saakka

Tasaisessa ja vauhdikkaassa kolmannessa erässä ei maaleja nähty, joten joukkueiden välisessä toisessa matsissa putkeen edessä oli jatkoaika.

Stadilaiset pääsivät jatkoajan lopussa jauhamaan kaksi minuuttia neljällä kolmea vastaan, mutta tänään sarjan tehokkain ylivoima ei tuottanut osumia.

Voittaja saatiin selville vasta voittomaalikilpailussa. Kolmesta parista Pelicans osui kertaalleen ja HIFK:n jäätyä ilman onnistumisia jäi lisäpiste Lahteen.

HIFK pelaa seuraavan kerran lauantaina 4. tammikuuta Hämeenlinnassa HPK:ta vastaan.