Taistelu kotiedusta jatkuu – ”Se on asennekysymys”

play

IFK - Pelicans keskiviikkona 6. maaliskuuta klo 18.30.

IFK jahtaa kotietua pian alkaviin pudotuspeleihin. Keskiviikon panokset eivät voisi olla isommat, kun stadilaiset kohtavaat Nordiksella tällä hetkellä neljännessä sijassa kiinni olevan Pelicansin.

Liput matsiin Ticketmasterista!

Vahva kotijoukkue

IFK valmistautui huomiseen koitokseen tutusti yhteisellä aamujäällä. Tänään joukkue treenasi pitkään ja kovaa, mutta tekemisen ilo paistoi pelaajista läpi.

– Hyvä fiilis on joukkueen sisällä. Olemme pystyneet kääntämään voitoksi otteluita niin ainahan sellainen nostaa fiilistä, Juho Keränen kertoi aamujään jälkeen.

IFK on päässyt oivaan kevätvireeseen ja etenkin himassa joukkue on onnistunut ottamaan voittoja. Viimeisestä 14:stä Nordiksella pelatusta matsistaan IFK on voittanut peräti 12.

– En tiedä onko se nimenomaan se kotiaski mikä on vaikuttanut. Meidän peli on yleisesti ottanut steppejä eteenpäin.

Huominen vastustaja Pelicans on tasapisteissä IFK:n kanssa, mutta lahtelaiset ovat useamman kolmen pisteen voittonsa ansiosta kiinni playoffs-kotiedussa.

– Tietysti siinä vaiheessa kotiedulla olisi suuri merkitys. Päästäisiin aloittamaan täällä ja aina se ratkaiseva matsi olisi himassa.

Erikoistilannepelaaminen korostuu

IFK:n alivoima on ollut viime aikoina täyttä rautaa ja onnistumisprosentilla 84,39 se on sarjan toiseksi parasta. Alivoiman on toimittava myös huomenna, sillä Pelicansin ylivoima on ollut puolestaan sarjan tehokkainta.

IFK, alivoima 84,39% (2.), ylivoima 22,22% (3.)

Pelicans, alivoima 78,95% (11.), ylivoima 23,79% (1.)

– Olemme puhuneet paljon siitä, miten haluamme pelata alivoimaa. Videolta on katsottu hyviä ja huonoja asioita ja opittu niistä.

– Kyllä alivoima on lopulta asennepeliä ja asenne ratkaisee siinä aika paljon, alivoimaspesialisti Keränen analysoi.

Juho Keränen

Näytä kaikki uutiset