logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Tobias Winberg: Tavoitteeni on ottaa paikka kuuden pelaavan pakin joukosta

Tobias Winberg muutti yksin kauaksi kotoa kehittyäkseen pelaajana. Nyt nuori lahjakas puolustaja on takaisin Stadissa ja valmiina tekemään kaikkensa unelmansa eteen.

IFK:n ligamiehistössä kilpailu peliajasta on kovaa. Jokaiselle pelipaikalle löytyy useampi laadukas kaveri ja harjoituskauden aikana fanit ovat saaneet nähdä matseissa myös uransa alkuvaiheessa olevien nuorten pelaajien otteita.

Yksi näistä on edustusjoukkueesta paikkaa kärkkyvä Tobias Winberg. 20-vuotias puolustaja on treenannut kesän liigamiehistön mukana ja pelannut kaikissa tämän kauden harjoitusturnauksissa, mihin IFK on osallistunut.

Kokemusta miesten peleistä

Winberg liittyi IFK:n organisaatioon ja Kolleihin kolme vuotta sitten kaudelle 2016-17. Stadissa syntyneelle nuorelle miehelle sopeutuminen seuraan kävi luonnostaan.

– Olen viihtynyt todella hyvin. Joukkueessa oli ennestään paljon tuttuja ja hyviä frendejä. Muutenkin IFK on ollut hyvä minulle, Winberg kertoo.

Seuraava kausi Kolleissa päättyi A-nuorten pronssimitaliin. Winberg pelasi kauden aikana 51 sarjamatsia tehoilla 4+14. Teholukema oli komeasti 25 plussan puolella.

Viime kaudella isokoinen pakki pääsi pelaamaan ensimmäistä kertaa tosissaan miesten pelejä, kun osa kaudesta kului lainalla Mestiksessä Jokipoikien paidassa. 14 matsia miesten toiseksi korkeimmalla sarjatasolla ja aika Joensuussa antoivat arvokasta kokemusta.

– Kehityin siellä pelaajana. Sain lisää varmuutta kiekolliseen peliini.

– Joensuussa olin myös ensimmäistä kertaa yksin kaukana kotoa. Se oli kaikkiaan hyvin antoisa kokemus.

Stadiin palanneen puolustajan kehitystä on ihaillut myös IFK:n pelaajatarkkailija Harri Rindell.

– Winberg on todella lahjakas pelaaja ja isokokoiseksi puolustajaksi hän liikkuu erinomaisesti, Rindell kertoo.

– Joensuussa hän sai paljon lisää kiekolliseen peliinsä. Etenkin treeneissä on näkynyt, kuinka hienosti hän pystyy parhaimmillaan rakentamaan peliä. Luonteeltaan hän on ennen kaikkea joukkuepelaaja.

Tässä hetkessä

Liiga-debyytti IFK:ssa on jo tehtynä ja viime kaudella Winberg pelasi neljä ottelua edustusjoukkueen mukana. Peliminuutit jäivät vielä maltillisiksi menneellä kaudella Liigassa.

– Päätavoitteeni on päästä mukaan liigamiehistöön ja ottaa paikka kuuden pelaavan pakin joukosta. Tärkeintä on saada pelejä alle ja varmuutta tekemiseen ja sitä kautta ottaa se oma paikka.

Winberg pelasi myös IFK:n kauden ainoassa Stadissa pelatussa treenimatsissa Ässiä vastaan. Markus Kankaanperän pakkiparina ottelun aloittanut Winberg nähtiin matsin viimeisessä erässä hyökkääjänä.

– Olen valmis auttamaan joukkuetta kaikin tavoin. Jos minua tarvitaan hyökkääjänä, niin silloin hyökkään.

– Ja olihan se nättiä päästä vetämään täysillä! Viimeksi olen ollut hyökkääjänä vuosia sitten, mutta kyllä puolustaminen on minulle ominaisempaa.

Winberg unelmoi jokaisen nuoren kiekkoilijan tavoin pelaamisesta kirkkaimmissa valoissa. Esikuvat löytyvät myös lajin suurimpien tähtien joukosta.

Sidney Crosby on se isoin. Hän on kokonaisvaltaisesti maailman paras jääkiekkoilija. Ihailen myös Oliver Ekman-Larssonia. Hän on minun tyylinen pakki ja paras omalla pelipaikallaan.

– NHL on aina suurin unelmani. Nyt kuitenkin keskityn tähän hetkeen ja vedän jokaisen päivän täysillä, Winberg päättää.

Tobias Winberg

Näytä kaikki uutiset