Perjantai-ilta ja kuuma peli Hämeenlinnassa – Panokset nousevat!

play

HPK - IFK klo 18.30. Katso IFK:n kokoonpano!

IFK ja HPK iskevät tänään yhteen Hämeenlinnassa toistamiseen kolmen viikon sisällä. Edellisestä matsista stadilaiset raapivat jatkoaikavoiton Jasse Ikosen 4–3-voittomaalilla. Joukkueiden viimeisessä runkosarjan kohtaamisessa pelataan paikasta kuuden parhaan sakkiin.

Joukkue ja yksilöt

IFK jahtaa edelleen kotietua pudotuspeleihin. Keskiviikon kotitappio Pelicansille tarkoitti sitä, että omissa käsissä neljäs sija ei enää ole, mutta kaikki mahdollisuudet siihen on yltää.

Tämän illan vastus HPK on sarjataulukossa tasapisteissä IFK:n kanssa. Ottelun voittaja on illalla kiinni suorassa pudotuspelipaikassa ja häviäjän köysi kiristyy kaulan ympärillä ja ylimääräinen villikorttikierros uhkaa.

Tasaisessa otteluparissa virheisiin ei ole varaa ja tiukoissa matseissa sitoutuneen joukkupelaamisen ohella myös yksilöt nousevat esiin.

Katso oheiselta videolta kaksi viime kautta HPK:ssa pelanneen Juho Keräsen kommentit illan pelistä.

Tulikuuma Thorell

Tänäkin iltana IFK:n kultakypärää kantaa ruotsalaistähti Erik Thorell. ”Thorre” on tehnyt tämän kalenterivuoden puolella kahdeksaan otteluun 11 tehopistettä (6+5) ja on joukkueensa tämän hetken kuumin pelaaja.

Thorell on vain kolme pistettä yhden kauden piste-ennätystään perässä. Viime kaudella 60:een peliin syntyi 46 tehopistettä ja nyt 43:ssä matsissa koossa on jo 21 maalia ja 22 syöttöpinnaa.

Kahdessa edellisessä matsissa Pelicansia ja Ilvestä vastaan 1+1 tehoillut Thorell teki myös kolme viikkoa sitten samat tehot HPK:ta vastaan.

Nähdäänkö taikurilta tänään soolo Ritari-areenalla?

Muutama muutos kokoonpanoon

Loistavasti Kolleissa viime aikoina esiintynyt Teemu Engberg nousee kokoonpanoon. Engberg on tehnyt viimeisessä viidessä pelaamassaan A-nuorten ottelussa tehot 7+1. 19-vuotias hyökkääjä osui myös joukkueiden edellisessä kohtaamisessa tyylikkäästi läpiajosta. ”Teme” ottaa paikan Juha Jääskän ja Iikka Kangasniemen kentällisestä.

Myös Micke Åsten nousee tänään pelaavaan kokoonpanoon. ”Muuli” tuo kentälle ennen kaikkea ryminää ja rutkasti lisää alivoimaosaamista.

Teemu Tallberg on sivussa pelikiellon vuoksi.

 

IFK:N KOKOONPANO

Maalivahdit

53 Atte Engren
36 Markus Ruusu (varalla)

Hyökkääjät

86 Erik Thorell – 12 Juhani Tyrväinen – 88 Joonas Rask (A)
28 Jasse Ikonen – 15 Anton Lundell – 43 Sakari Salminen
14 Teemu Engberg – 51 Juha Jääskä – 4 Iikka Kangasniemi
32 Lennart Petrell (C) – 19 Juho Keränen – 45 Micke Åsten

Puolustajat

34 Aleksi Laakso – 57 Johan Motin
8 Ville Varakas – 6 Joonas Lyytinen
27 Kyle Quincey – 24 Ryan O’Connor

2 Markus Kankaanperä (A)

Loukkaantuneet: Teemu Eronen (day-by-day), Joe Finley (loppukausi), Niklas Nordgren (loppukausi), Thomas Nykopp (loppukausi)

IFK tiedottaa runkosarjan aikana loukkaantumisista pääsääntöisesti ottelupäivänä kokoonpanon julkistuksen yhteydessä. Liigan, pelaajayhdistyksen ja tietosuojavaltuutetun yhdessä laatimien sääntöjen mukaisesti pelaajien terveyteen liittyviä tietoja ei kerrota julkisuuteen. Pelaajien poissaoloista kerrotaan sen hetken arvioitu toipumisaika. Arvio saattaa muuttua toipumisaikana ja kulloinkin ilmoitetaan sen hetkinen tilanne.

 

Erik Thorell

Näytä kaikki uutiset