Turnausvoitto jäi Tampereelle – Hakametsässä nähtiin maalintekokilpailu

Ilves-IFK 6-4 (1-1, 5-0, 0-3)

Tampere Cupista jäi IFK:lle handuun hopeatila, mutta sitä tärkeämpää oli saada alle kauden ensimmäiset täysimittaiset pelit. IFK voitti perjantaina SaiPan 3-2 ja kohtasi lauantain finaalissa turnausta isännöineen Ilveksen. Runsasmaalisen matsin voitti kotijoukkue IFK:n oltua toisessa erässä vähän liian kohtelias vieras.

Tasaisen ja 1-1-numeroihin päättyneen avauserän jälkeen IFK:n jäähyaition ovi alkoi heilua tiuhaan tahtiin ja Ilves pääsi pyörittämään kieltämättä erinomaista ylivoimapeliään. Toinen erä kirjattiin kaikenlaisten kompastelujen jälkeen Ilvekselle peräti 5-0 ja päätöserään lähdettiin tukevalta takamatkalta.

Kuten niin usein, reilussa johdossa oleva joukkue päästi jalan kaasulta. IFK taas nosti tempoa ja kamppailuhalua kolmanteen erään ja se pelattiinkin melkein kokonaan stadilaisten hyökkäysalueella. Ajassa 45.01 Teemu Tallberg kavensi tilanteeksi 6-2 ja pelissä alkoi haiskahtaa IFK:n takaa-ajo. Vajaat neljä minuuttia myöhemmin Jesse Saarinen teki läpiajosta 6-3 ja kahdeksan minuuttia ennen loppua Jere Sallinen ampui IFK:n kahden maalin päähän. Viimeiset kaksi minuuttia painettiin ilman veskaria, mutta lisämaaleja ei nähty ja Ilves kuittasi turnausvoiton.

Ensi viikolla joukkkue keskittyy harjoitteluun ja seuraavat matsit pelataan Itävallan turnauksessa vajaan kahden viikon päästä.