Vähiin käy – Runkosarjan viimeinen vierasmatsi Hakametsässä

Tappara - IFK klo 18.30. Katso IFK:n kokoonpano!

IFK kohtaa Tapparan tänään neljännen ja samalla viimeisen kerran runkosarjan aikana. Keskinäisistä matseista pisteet ovat jakautuneet 7–2 stadilaisten hyväksi.

Ottelun lopputuloksen merkitystä ei tässä kohtaa voi ylikorostaa. Kolmen pisteen voitto antaisi IFK:lle hyvän lähtökohdan torstain himamatsiin Ässiä vastaan – paljon riippuu tosin muiden kierroksen otteluiden tuloksista. Tapparalle kolme pistettä puolestaan tarkoittaisi runkosarjan kakkostilan varmistamista ennen päätöskierrosta.

Lue runkosarjan viimeisen viikon spekulaatiot!

Parhaat koostumukset

Runkosarjan viimeisillä kierroksilla suoran pudotuspelipaikan varmistamisen lisäksi tärkeää olisi löytää myös lopulliset ketjukoostumukset, millä kevääseen lähdetään.

Juhani Tyrväisen johtama kentällinen on ollut samassa koostumuksessa käytännössä läpi koko kauden. Tyrväinen, Erik Thorell ja Joonas Rask pelaavat kaikki uransa parasta kiekko.

Vuodenvaihteen jälkeen Anton Lundellin laidoilla on totuttu näkemään Sakari Salminen sekä Jasse Ikonen. 17-vuotias Lundell on ajoittain ottanut todella suuren roolin IFK:n peleissä ja kolmikko on ketjuna vakuuttanut.

Tommi Santala ja Iikka Kangasniemi ovat kauden aikana osoittaneet, että miesten välinen kemia on parhaimmillaan äärimmäisen toimiva. Kumpikaan ei ole pisteiden valossa viime aikoina päässyt alkuvuoden kaltaiseen lentoon, mutta kaksikon potentiaali on korkea. Vasemmalla kaistalla on totuttu näkemään Teemu Tallberg aina miehen oltua pelikunnossa.

IFK:n nimellinen nelonen on ollut selkeä duunariketju. Tänään se nähdään samassa muodossa kuin launtain voitokkaassa TPS-matsissa: Juha Jääskä keskellä, Juho Keränen ja Lennart Petrell ladoilla. 13:s hyökkäjä Micke Åsten tuo tarvittaessa lisää ryminää ketjuun.

Pakkiparit ovat kauden aikana muotoutuneet käytännössä koskemattomiksi. Seitsemättä puolustajaa on levon kannalta kierrätetty, mutta ilman loukkaantumisia parit ovat olleet samat.

 

IFK:N KOKOONPANO

Maalivahdit

53 Atte Engren
36 Markus Ruusu (varalla)

Hyökkääjät

86 Erik Thorell – 12 Juhani Tyrväinen – 88 Joonas Rask (A)
28 Jasse Ikonen – 15 Anton Lundell – 43 Sakari Salminen
18 Teemu Tallberg – 21 Tommi Santala – 4 Iikka Kangasniemi
32 Lennart Petrell (C) – 51 Juha Jääskä – 19 Juho Keränen

45 Micke Åsten

Puolustajat

34 Aleksi Laakso – 57 Johan Motin
8 Ville Varakas (A) – 6 Joonas Lyytinen
27 Kyle Quincey – 24 Ryan O’Connor

Loukkaantuneet: Teemu Eronen (day-by-day), Joe Finley (loppukausi), Niklas Nordgren (loppukausi), Thomas Nykopp (loppukausi)

IFK tiedottaa runkosarjan aikana loukkaantumisista pääsääntöisesti ottelupäivänä kokoonpanon julkistuksen yhteydessä. Liigan, pelaajayhdistyksen ja tietosuojavaltuutetun yhdessä laatimien sääntöjen mukaisesti pelaajien terveyteen liittyviä tietoja ei kerrota julkisuuteen. Pelaajien poissaoloista kerrotaan sen hetken arvioitu toipumisaika. Arvio saattaa muuttua toipumisaikana ja kulloinkin ilmoitetaan sen hetkinen tilanne.

Näytä kaikki uutiset