logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Åstenille tulee täyteen 300 matsia HIFK-paidassa – ”Enemmän on annettu kuin otettu”

play

HIFK kohtaa KalPan lauantaina Nordiksella.

Micke Åsten on pelannut ammattilaisuransa HIFK:ssa ja seuraava matsi on 27-vuotiaalle voimahyökkääjälle Liigaottelu numero 300. HIFK TV kutsui Åstenin haastatteluun miehelle itselleen kovin tuttuun paikkaan: Nordiksen jäälle ja fanikulman pleksin eteen.

– Joo, kyllä toi kaukalon muovi on kohtuullisen tutuksi tullut, ”Muuli” kertoo.

– Välillä on kynnetty tuolla jään tasossa ja välillä pleksissä. Tuttuja kulmia.

HIFK:n numero 45 nähdään harvemmin tehotilastoissa, mutta duunia Åsten painaa illasta toiseen. Etenkin vastustajan pakit ovat painaneet numeron mieliinsä.

– Harvemmin laitahyökkääjänä hyökkäyspäässä ottaa osumaa. Yleensä se pakki menee alle, mutta kyllä iskuja on myös otettu. Enemmän olen kuitenkin niitä antanut.

Åstenista tulee HIFK:n historian 35. pelaaja, joka rikkoo 300 pelatun ottelun rajapyykin stadilaisten edustuksessa.

– Kaverit ja perhe on laittanut viestiä suuren lähestyvän juhlan vuoksi. Kopissa ”Lennu” (Petrell) istuu vieressä ja hänellä pelimäärät alkaa vitosella, että en ole hirveästi itse miettinyt omia saavutuksia.

HIFK:n fanit ovat tottuneet näkemään fyysistä peliä omiltaan ja osaavat sitä myös katsomossa vaatia.

– Ei sitä oikeastaan tule matsissa mietittyä. Taklaukset ovat osa peliä ja silloin taklataan, kun se on järkevää. Ainoa, missä sen huomaa on, kun kiekko tulee esimerkiksi tähän kulmaan niin yleisö alkaa huutamaan ”Aja!”-huutoa. Se on sellainen merkki, että silloin pitää osua. Ei siellä voi käydä näyttämässä CCM:n luistimia metrin päässä vaan silloin mennään loppuun asti.

Åsten pelaa kolmas tähti hihassaan lauantain KalPa-ottelussa. Osta liput matsiin Ticketmasterista!

 

Micke-Max Åsten

Näytä kaikki uutiset