logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

BÄTTRE FOLK -PODCAST: Nybondaksen periaate piti – ”Vain kaksi kertaa suostuin KHL-pykälään”

HIFK:n entinen urheilujohtaja Tom Nybondas oli Bättre Folk -podcastin vieraana ja kertoi ajastaan joukkueen managerina.

Bättre Folk-podcastin tarjoaa K-Citymarket Ruoholahti – Ruokaa intohimolla 24/7

Joukkueen rakentamisessa Nybondaksella oli sellainen periaate, että hän ei antanut pelaajille optioita, jotka olisivat sallineet siirron KHL:ään kesken sopimuskauden. Tiukka ehto helpotti joukkueen elämää, koska KHL-peikon tuomaa epävarmuutta ei ollut ilmassa, mutta maksoi myös välillä sen, että sopimusneuvottelut eivät menneet maaliin.

– Mä tappelin niitä (optioita) vastaan. Vain kahdella pelaajalla oli mun aikana KHL-optio ja laskin nekin sillä lailla, että ne eivät toteudu, Nybondas kertoi.

– Tiedän, että menetin muutaman pelaajasopimuksen siinä matkan varrella, kun olin itsepäinen, enkä antanut periksi. Se oli mun linja ja siitä mä pidin kiinni, oli se sitten oikein tai väärin. Mun mielestä jos pelaaja siirtyy KHL:ään kesken sopimuksen, niin seuran pitää saada tuntuva korvaus.

– Se oli periaatteellinen kysymys. Totta kai fyrkka lievittää, mutta jos ykkössentteri lähtee kävelemään, kun joukkueen rakentaminen on melkein valmis, niin vaikka saa siitä fyrkkaa, on tosi vaikeaa löytää pelaajaa tilalle.

Nybondas oli HIFK:n urheilujohtajana kymmenen vuoden ajan. Tuolla aikavälillä eri maiden liigojen väliset palkkaerot alkoivat kasvaa ja Suomi jäi jälkeen kilpailussa parhaimmista pelaajista. Realismi kuritti suomalaisseuroja kovalla kädellä pelaajamarkkinoilla. Nybondas myöntää, että se söi välillä miestä.

– Kyllä se alkoi jossain vaiheessa turhauttaa, että aina jäi luu käteen, kun yritti kamppailla hyvistä pelaajista.

– Eihän se nastaa ollut, kun yritti pitää rimaa korkealla ja ei vaan kerta kaikkiaan riittänyt. Totta kai pelaajat valitsevat sellaisen paikan, jossa ansiotaso on mahdollisimman hyvä.

Ero pelkästään Suomen ja Ruotsin välillä on valtava.

– Jos on hyvä pelaaja, joka vaihtaa Suomen Ruotsiin, niin sen minkä täällä tienasi bruttona, saa Ruotsissa saman nettona. Siitä voi jokainen tehdä omia johtopäätöksiä, että missä mennään.

Bättre Folk-podcastin tarjoaa K-Citymarket Ruoholahti – Ruokaa intohimolla 24/7

Mikäli sivuston upotus ei näy, kuulet Bättre Folk -podcastin myös Spotifyissa ja Soundcloudissa.

 

HIFK · BÄTTRE FOLK PODCAST: Tom Nybondas

Näytä kaikki uutiset