FORENOM MATSIRAPORTTI: HIFK nollasi JYPin Nordiksella

HIFK - JYP 4–0 (1-0, 2-0, 1-0)

HIFK avasi matsiviikkonsa nollaamalla JYPin Nordiksella. Stadilaiset ottivat kuskin paikan jo minuutin pelin jälkeen ja HIFK:n puolustus maalivahti Frans Tuohimaan johdolla pitivät vieraat poissa maalinteosta.

Ottelun voittomaaliksi jäänyt osuma oli mielettömään vireeseen yltyneen Anton Lundellin käsialaa. Lundell karvasi kiekon hyökkäysalueella ja ampui kiekon verkkoon ajassa 1:06.

Lundellin tehot olivat tänään 1+1 ja 19-vuotias sentteri on nyt kerännyt kahdeksassa matsissa pisteet 8+2=10.

Toisessa erässä himajengi iski kahdesti alle minuuttiin. Jere Sallinen pääsi ohjaamaan kiekon reppuun Alex Broadhurstin herkullisesta tarjoilusta ja hetkeä myöhemmin puolustaja Miro Karjalainen sai nauttia Joonas Lyytisen oivalluksesta maalin kulmalta.

Kolmas erä oli rikkonainen molempien joukkueiden jäähyillessä vuoronperään.

HIFK onnistui illan viimeisestä ylivoimasta, kun Otto Koivula laukoi loppunumerot 4-0 ajassa 59:01.

Tuohimaa tarvitsi nollapeliinsä 25 torjuntaa.

Katso ottelukooste ja valmentajien lehdistötilaisuus Liigan sivuilta.

HIFK pelaa viikonloppuna kaksi matsia. Perjantaina stadilaiset suuntaavat Hämeenlinnaan HPK:n vieraaksi ja lauantaina Turussa odottaa TPS.