logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

FORENOM MATSIRAPORTTI: HIFK:lle kotivoitto pitkällä kaavalla – Bemström ratkaisi jälleen!

HIFK-Ässät 4–3 ja. (2-1, 1-2,0-0, 1-0)

HIFK aloitti kolmen ottelun viikon kotivoitolla Ässistä. Laidat rytisivät kuin vanhaan aikaan Stadin ja Porin kohdatessa ja lopussa HIFK kuittasi tasaisesta matsista voiton jatkoajalla. Voittomaalin teki ruotsalaisvahvistus Emil Bemström – sama mies joka ratkaisi jatkoaikavoiton lauantaina Tampereella. HIFK:n kaksi ensimmäistä maalia teki Anton Lundell matsin avauserässä.

Ässät meni kolmen minuutin pelin jälkeen johtoon vastahyökkäyksestä, mutta sen jälkeen HIFK hallitsi peliä selvästi.Hallinta tuotti myös tehoja, sillä ajassa 7.09 Lundell teki tasoitusmaalin ylivoimalla ja kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin sama mies tykitti HIFK:n johtoon. Lundellin ensimmäisessä maalissa kävi kieltämättä snadisti tuuri: laukaus kimposi tolpasta takaisin kentälle, mutta osui Ässien veskarin Linus Söderströmin räpylän takaosaan ja kimposi siitä maaliin.

Matsin puoliväliin asti mentiin HIFK:n heiluttaessa tahtipuikkoa ja Joona Luoto ylivoimalla kauden ensimmäisen maalinsa ajassa 28.20. Ässät pääsi kuitenkin mukaan peliin Nick Merkleyn nopean kavennusmaalin jälkeen ja viisi minuuttia ennen erätaukoa peli oli jo tasan 3-3.

Kolmannessa erässä maaleja ei nähty. HIFK:n erikoistilannepelaaminen oli erinomaista läpi matsin ja joukkue selvitti päätöserässä kolme alivoimaa.

Jatkoajalla riitti hässäkkää molemmissa päissä kaukaloa, mutta ratkaisun iski HIFK. Ajassa 62.57 Bemström pääsi irtokiekolle ensimmäisenä ja ampui voittomaalin lähes tyhjiin.

Ottelu oli HIFK:n Juho Keräselle 600. hänen liigaurallaan. Katso Keräsen haastattelu tästä linkistä.

Katso valmentajien lehdistötilaisuus. Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Katso ottelun maalikooste. Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Ottelun tilastot

HIFK:n seuraava matsi skulataan Nordiksella perjantaina 16. lokakuuta klo. 18:30, kun vastaan tulee Lukko.

Osta liput matsiin Ticketmasterista!

 

Emil Bemström

Näytä kaikki uutiset