FORENOM Matsiraportti: Tasapainoinen esitys ja vakuuttava kotivoitto

HIFK - KalPa 4–2 (1-0, 2-1, 1-1)

HIFK kohtasi perjantaina Nordiksella KalPan. Stadilaisilla oli paikka parantaa tiistain yhden pisteen saalistaan yhtä tämän hetken kuntopuntarin kärkijengiä vastaan.

HIFK otti kuskin paikan heti ottelun alussa, eikä pelisuunnitelma rakoillut 60 minuutin aikana. Kauden kolmas kolmen pisteen kotivoitto tuli lukemin 4–2.

Kotijoukkue tuli vahvasti otteluun ja piti pelin painopisteen vastustajan päädyssä.

Matsin avausmaali syntyi kymmenen peliminuutin jälkeen Joona Luodon lavasta. Luoto väänsi itsensä kasvokkain KalPan maalivahdin kanssa ja viimeisteli kauden neljännen osumansa lähietäisyydeltä.

HIFK:n illan toisesta vastasi Joonas Lyytinen ajassa 28:17. Lyytinen on nyt osunut maaliverkkoon kolmessa peräkkäisessä matsissa ja viimeistellyt niissä neljä maalia.

Stadilaiset menivät jo kolmen maalin johtoon vain kymmenen sekuntia edellisestä. Emil Bemström väläytti yksilöosaamistaan karvaamalla kiekon hyökkäyspäädyssä ja ampumalla napakasti takaylänurkkaan.

Maali oli ruotsalaisvirtuoosin kauden kahdeksas.

Ottelun viimeiset kolme maalia syntyivät vuorotellen molempien joukkueiden toimesta.

HIFK:n kolmannen erän ainoasta byyristä vastasi Sebastian Dyk. Kauden ensimmäinen maali oli silminnähden helpottava ruotsalaishyökkääjälle, ja ilon aihe joukkuekavereille.

Kotijoukkueen maalia vartioinut Niilo Halonen torjui matsissa 13 kertaa, mukaan lukien KalPan rankkarin.

Ottelun maalikooste ja valmentajien lehdistötilaisuus löytyvät Liigan kotisivuilta.

HIFK matkustaa huomenna lauantaina viikon viimeiseen matsiinsa Ouluun. Kärpät isännöi joukkueiden kauden toista kohtaamista klo 18:00 alkaen.