logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

GIGANTTI Ottelustudio: HIFK lähtee kasvattamaan voittoputkeaan

play

HIFK–Sport klo 18:30. Ovet auki klo 17:30.

HIFK:n matsiviikko käynnistyy tänään keskiviikkona himassa Vaasan Sportia vastaan. Marraskuussa vetovastuun vaasalaisjengistä ottanut Risto Dufva on ehtinyt Sportin peräsimessä todistaa HIFK:n paremmuuden kahdesti tällä kaudella.

Stadilaiset lähtevät iltaan kasvattamaan kolmen ottelun mittaista voittoputkeaan.

Liput illan matsiin ostat Ticketmasterista!

Vain kolme pistettä kelpaa

Tänään GIGANTTI Ottelustudiossa asiantuntijan virkaa toimitti Mika Kortelainen. Viime viikolla HIFK kairasi kolmesta ottelustaan kolme voittoa. ”Kölli” uskoo, että joukkueen tavoite tänäänkin on ansaita kolme sarjapistettä.

– Mikään muu ei ole hyväksyttävää, Kortelainen kertoo.

Ennen viime viikkoa stadilaisilla on ollut hankalaa kotijäällään. Kortelainen ennustaa illan vastustajan iskevän kovaa heti aloituskiekon tiputtua Nordiksen jäähän.

– Sport varmasti lähtee haastamaan ottelun alussa. Meillä on kotona ollut alkukaudesta poiketen vaikeuksia matsien alussa.

”Hyviä muistoja”

Sportin riveissä pelaa kiekko-oppejaan juniorina Stadissa hionut sentteri Aleksi Ainali. Joukkueensa tehokkaimpiin pelaajiin kuuluva hyökkääjä kertoo vaasalaisten olevan hyvin valmistautuneita illan matsiin.

– Saimme huilata pitkän viikonlopun ja nyt olemme harjoitelleet kovaa pari päivää. Kyllä me iskussa ollaan, Ainali kertoo Sportin aamujään jälkeen.

Ainali pelasi HIFK:n junnuissa C-, B- ja A-nuorissa. Kauden 2013-2014 jälkeen Pohjois-Amerikkaan lähtenyt vihtiläinen on kiitollinen ajastaan Helsingissä.

– Aika on mennyt todella nopeasti. Paljon on hyviä muistoja täältä.

Ainali kiekkoili Jenkeissä kaudet 2014-2015 sekä 2016-2017 ennen paaluutaan Suomeen uusien haasteiden pariin Vaasaan.

– Pohjois-Amerikasta sain kokemuksia. Opin itsenäistymään siellä ja kielen opin tietysti. Kiekollisesti ensimmäinen reissu sinne ei ollut kummoinen, mutta seuraavalla kerralla kehityin myös pelaajana.

Sportissa vastuu on kasvanut vuosien varrella.

– Sain mahdollisuuden aloittaa Liigaurani Vaasassa ja nämä neljä vuotta ovat olleet hienoja. Toki menestystä seuran kanssa olisin toivonut enemmän, mutta ehkä sitä on vielä tulossa.

Muutoksia kokoonpanoon

HIFK joutuu tekemään muutaman muutoksen kokoonpanoonsa. Anton Lundell saa laidoilleen kokoonpanon parhaat pistemiehet: Jesse Saarisen sekä Sebastian Dykin.

Micke Åsten ja Niklas Nordgren ovat jälleen pelikunnossa ja pääsevät tänään mukaan Sportin kaatoon.

Torjuntavuorossa tänään aloittaa Atte Engren.

Tällä viikolla HIFK menetti sairastuvalle Otto Paajasen sekä Rasmus Heljangon. Heljangon tilannetta seurataan päivittäin ja Paajanen on tämän hetken arvion mukaan sivussa kaksi viikkoa.

 

 

HIFK:N KOKOONPANO

Maalivahdit

53 Atte Engren
50 Frans Tuohimaa (varalla)

Hyökkääjät

85 Jesse Saarinen – 15 Anton Lundell – 54 Sebastian Dyk
18 Teemu Tallberg – 76 Jere Sallinen – 21 Ville Leskinen
71 Michael Keränen – 80 Thomas Nykopp – 19 Juho Keränen
14 Teemu Engberg – 45 Micke Åsten – 78 Niklas Nordgren

Puolustajat

36 Joonas Järvinen – 6 Joonas Lyytinen
8 Ville Varakas – 10 Mikko Kousa
28 Rony Ahonen – 57 Johan Motin
12 Markus Kankaanperä

Loukkaantuneet: Juha Jääskä (day-to-day), Teemu Turunen (4-5 viikkoa), Lennart Petrell (2-3 viikkoa), Otto Paajanen (2 viikkoa), Rasmus Heljanko (day-to-day)

IFK tiedottaa runkosarjan aikana loukkaantumisista pääsääntöisesti ottelupäivänä kokoonpanon julkistuksen yhteydessä. Liigan, pelaajayhdistyksen ja tietosuojavaltuutetun yhdessä laatimien ohjeiden mukaisesti pelaajien terveyteen liittyviä tietoja ei kerrota julkisuuteen. Pelaajien poissaoloista kerrotaan sen hetken arvioitu toipumisaika. Arvio saattaa muuttua toipumisaikana ja kulloinkin ilmoitetaan sen hetkinen tilanne.

Näytä kaikki uutiset