logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

GIGANTTI Ottelustudio: Positiivinen haaste

play

HIFK–Kärpät klo 17:00. Ovet auki klo 15:30.

HIFK kohtaa tänään lauantaina Kärpät back-to-back -matsien toisessa osassa. Joukkueet pelasivat eilen vastakkain Oulussa, mistä stadilaiset palasivat himaan kolmen sarjapisteen kanssa.

Lukemat olivat 60 minuutin jälkeen 5–1 HIFK:lle ja voitto Kärpistä oli jo neljäs tämän kauden viidestä aiemmasta kohtaamisesta.

Runkosarjan viimeinen matsi Kärppiä vastaan alkaa klo 17:00 loppuunmyydyllä Nordiksella. Ovet avataan klo 15:30.

Tulikuumat veskarit

Tänään GIGANTTI Ottelustudiossa illan matsia ennakoi HIFK:n maalivahtivalmentaja Jan Lundell. ”Lunkka” on luonnollisesti mielissään Atte Engrenin eilisestä iltapuhteesta Oulussa ja iloitsee HIFK:n vahvasta veskaritandemista.

– Atte pelasi loistavan ottelun Oulussa ja torjui meille tärkeät kolme sarjapistettä, Lundell kertoo.

– Aten pelaaminen on ollut jo pidemmän aikaa erittäin varmaa ja jämäkkää. Meillä on hyvä tilanne, kun molemmat maalivahdit ovat onnistuneet. Se on tärkeää, kun mennään kevättä kohti ja pelejä on paljon.

Viikon ensimmäisessä ottelussa Ilvestä vastaan torjunut Frans Tuohimaa kirjautti keskiviikkona kauden toisen nollapelinsä.

– Tilanne on sikäli hyvä, kun molemmat ovat hyvässä vireessä eikä ole väliä kumpaa peluuttaa. Meidän täytyy vaan tarkkaan miettiä sitä, kuinka saadaan ylläpidettyä sitä virettä ja fiilistä.

Suunnitelma maalivahtien peluuttamiseen tehdään viikko kerrallaan. Pitkässä runkosarjassa kahden huippuveskarin duo on vahvuus ja Lundell avaa keinoja, millä tilanteesta saadaan paras irti.

– Mietimme aina kuormitusta ja sitä kuka on vastassa. On tärkeää saada runkosarjassa molemmille veskareille monipuolisesti pelejä alle: vieraspelejä, kotipelejä ja erityyppisiä vastustajia vastaan.

– Tottakai molemmat haluavat kokoajan pelata, kun peli kulkee. Siinä on meille positiivinen haaste, että saadaan rytmitys pidettyä oikeana.

 

 

HIFK:N KOKOONPANO

Maalivahdit

50 Frans Tuohimaa
53 Atte Engren (varalla)

Hyökkääjät

76 Jere Sallinen – 13 Otto Paajanen  – 92 Brad Lambert
85 Jesse Saarinen – 15 Anton Lundell – 54 Sebastian Dyk
18 Teemu Tallberg – 19 Juho Keränen – 89 Antti Tyrväinen
87 Terry And – 45 Micke Åsten – 43 Rasmus Heljanko

Puolustajat

36 Joonas Järvinen – 10 Mikko Kousa
8 Ville Varakas – 29 Tobias Winberg
28 Rony Ahonen – 57 Johan Motin
6 Joonas Lyytinen

Loukkaantuneet: Teemu Turunen (2 viikkoa), Lennart Petrell (1 viikko), Juha Jääskä (1-2 viikkoa), Ville Leskinen (day-to-day), Teemu Engberg (day-to-day), Niklas Nordgren (day-to-day)

Sairastuneet: Thomas Nykopp, Eero Teräväinen, Michael Keränen

IFK tiedottaa runkosarjan aikana loukkaantumisista pääsääntöisesti ottelupäivänä kokoonpanon julkistuksen yhteydessä. Liigan, pelaajayhdistyksen ja tietosuojavaltuutetun yhdessä laatimien ohjeiden mukaisesti pelaajien terveyteen liittyviä tietoja ei kerrota julkisuuteen. Pelaajien poissaoloista kerrotaan sen hetken arvioitu toipumisaika. Arvio saattaa muuttua toipumisaikana ja kulloinkin ilmoitetaan sen hetkinen tilanne.

Jan Lundell

Näytä kaikki uutiset