logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Hyökkääjäkaksikko viihtyy yhdessä – ”Toimimme toistemme tukihenkilöinä”

play

Sebastian Dyk ja Alex Broadhurst viimeistelivät hiljattain kauden ensimmäiset maalinsa.

Yhdysvaltalaissentteri Alex Broadhurst pelaa ensimmäistä kauttaan Liigassa ja HIFK:ssa. Hyökkääjä on ehtinyt pelaamassaan 17 ottelussa syöttää 12 maalia, mutta ensimmäistä Liigaosumaansa 27-vuotias pelaaja joutui odottamaan pitkään.

– Kyllä se pyöri paljon mielessä, Broadhurst kertoo.

Broadhurst viimeisteli ensimmäisen maalinsa 16. matsissaan marraskuun lopussa ottelussa HPK:ta vastaan.

Viime kaudella HIFK:lle peräti 20 maalia viimeistellyt Sebastian Dyk oli pitkään samassa tilanteessa. Joukkueensa ahkerimpiin laukojiin lukeutuva ruotsalainen ampui kauden ensimmäisensä 14. pelaamassaan ottelussa.

– Molemmat Sebin kanssa tuskailimme maalinteon kanssa ja puhuimme siitä paljon. Seb oli tukihenkilöni ensimmäiset 15 ottelua.

Dyk kertoo kauden avausmaalin merkanneen hänelle itselleen paljon.

– Olen kuitenkin maalintekijä. Annoin kaikkeni jokaisessa pelissä ja pääsin hyville maalintekopaikoille, mutta kiekot eivät pomppineet edukseni ja ehkä voisin myös olla tehokkaampi maalipaikoissa. Teki hyvää saada kauden ensimmäinen maali, Dyk paljastaa.

Tauko käytetään hyväksi

HIFK:n kalenteri on tyhjä matsien osalta pari seuraavaa viikkoa. Hyökkääjäkaksikko aikoo ottaa ilon ja hyödyn irti ajasta.

– Vaimoni ja koirani ovat täällä joten käymme varmaankin pitkillä lenkeillä ja patikoimassa. Aiomme myös illallistaa Sebin ja hänen puolisonsa kanssa. Vaimomme tulevat hyvin toimeen keskenään, Broadhurst kertaa suunnitelmiaan.

Kuka kokkaa kun Broadhurstit vierailevat Dykeillä?

– Puolisoni on aika hyvä keittiössä joten eiköhän hän hoida sen puolen, Dyk naurahtaa.

Pelaajat olivat luonnollisesti turhautuneita Liigan hallituksen ilmoitettua aikaisesta joulutauosta. Päätös oli perusteltu ja tilanne on hyväksytty ja suunnitelmakin tauon ajaksi on valmiina.

– Täytyy vain käyttää tilanne hyväksi ja pitää kuntoa yllä. Nyt täytyy antaa kropan levätä ja ladata akkuja ja yrittää kehittää peliä joka päivä, Dyk pohtii.

– Kauden aikana pelaaja haluaa päästä rytmiin ja pelata paljon pelejä. Ei tästä helppoa tule, mutta aiomme treenata kovaa, ja kuten Seb sanoi, aiomme pitää vireystilan korkealla ja olla valmiina kun käsky käy, Broadhurst lupaa.

Broadhurst lepuuttaa mieltään mielellään käymällä pitkillä lenkeillä koiransa ja vaimonsa kanssa. Hyökkääjä kertoo sen olevan myös mainio tapa tutustua Helsinkiin.

Dyk puolestaan paljastaa, ettei kaksikon ole helppoa pysyä kuitenkaan täysin poissa urheilun parista edes vapaa-aikanaan.

– Minä, Alex ja Jere (Sallinen) ja, kun (Emil) Bemström oli vielä täällä, pelasimme usein padelia. Meillä oli hyviä matseja. Taidamme olla Alexin kanssa 2–1-johdossa ja yritämme pitää etumatkasta kiinni.

Joulutunnelmia

Kumpikin herrasmies viettää joulun Suomessa etäällä perheistään. Se ei ammattikiekkoilijoita hetkauta, vaan molempien kotona on hiljalleen päästy jo oikeaan tunnelmaan.

– Itse en niin perusta juhlapyhistä, mutta vaimoni on fanaattinen jouluihminen. Perheemme lähettävät joululahjoja hyvissä ajoin ja toivottavasti ne saapuvat jouluksi perille. Joulu on onnellista aikaa. Nautin myös lumesta ja talvesta, Broadhurst kertoo.

– Joulu on suosikkiaikaamme. Lumi tuo myös oikeaa tunnelmaa. Olemme koristelleet kotia ja leiponeet jonkin verran. Tästä tulee varmasti erilainen, mutta lämmin ja kotoinen joulu, Dyk tunnelmoi.

Sebastian DykAlex Broadhurst

Näytä kaikki uutiset