logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Juha Jääskä palaa askiin – ”Aivan sama vaikka olisin maalissa”

play

Tappara–HIFK klo 18:30. Tsekkaa HIFK:n kokoonpano.

HIFK matsiviikko käynnistyy vierasottelulla Tapparaa vastaan. Stadilaiset saivat hyviä uutisia, kun Tampereelle suuntaavan dösän kyytiin hyppäävät myös loukkaantumisistaan toipuneet sentterit Otto Paajanen ja Juha Jääskä.

Joukkueet kohtaavat tänään neljännen ja viimeisen kerran tämän kauden runkosarjassa. Aiemmista matseista Tappara on onnistunut voittamaan molemmat Nordiksella pelatut ottelut, mutta edellinen Hakametsässä nähty kohtaaminen päättyi HIFK:n 4–1-voittoon.

”Aion nauttia loppukaudesta”

Tässä kuussa 22 vuotta täyttänyt Oulunkylän kasvatti Juha Jääskä pääsee tänään irti Tampereella. ”Jäkyllä” on kauden aikana ollut rutkasti huonoa tuuria loukkaantumisten kanssa ja vahva keskushyökkääjä on ehtinyt pelata ainoastaan 20 ottelussa.

– Kyllä tässä on nyt kuntoutettu, Jääskä puuskuttaa aamujään jälkeen.

– Siitä saakka, kun kauden ensimmäinen loukkaantuminen tuli olen odottanut, että pääsisin takaisin pelirytmiin.

Jääskä kuuluu niihin pelaajiin, jotka nauttivat jokaisesta hetkestä luistimet jalassa. Hyökkääjä on ensimmäisenä jäällä treenin alettua ja poistuu viimeisten joukossa zamboonin saapuessa jäälle.

Nuori mies myöntää pääkopan olevan kovilla, kun loukkaantuminen pitää sivussa peleistä.

– Onhan se haastavaa. Sen ensimmäisen loukkaantumisen vielä kesti, mutta kun tuli toinen ja sitten kolmas niin olen vain odottanut, että päivät valuvat loppuun ja pääsen takaisin pelaamaan.

– Mutta sellaista tämä ammattilaisurheilu välillä on. Nyt aion nauttia loppukaudesta täysin rinnoin.

Monipuolisena pelaajana valmennus voi peluuttaa Jääskää keskus- tai laitahyökkääjänä tarpeen mukaan. Tänään ”Jäky” nähdään Teemu Tallbergin ja Lennart Petrellin sentterinä.

– Tässä vaiheessa on aivan sama vaikka olisin maalissa. Kiva päästä vaan pelaamaan, Jääskä nauraa.

 

HIFK:N KOKOONPANO

Maalivahdit

53 Atte Engren
40 Roope Taponen (varalla)

Hyökkääjät

77 Teemu Turunen – 76 Jere Sallinen  – 71 Michael Keränen
85 Jesse Saarinen – 15 Anton Lundell – 54 Sebastian Dyk
18 Teemu Tallberg – 51 Juha Jääskä – 32 Lennart Petrell
45 Micke Åsten – 13 Otto Paajanen – 43 Rasmus Heljanko

Puolustajat

6 Joonas Lyytinen – 10 Mikko Kousa
36 Joonas Järvinen – 8 Ville Varakas
28 Rony Ahonen – 57 Johan Motin
29 Tobias Winberg

Loukkaantuneet: Juho Keränen (3 viikkoa), Ville Leskinen (1-2 viikkoa), Thomas Nykopp (day-to-day), Frans Tuohimaa (2-3 viikkoa)

Sairastuneet: Antti Tyrväinen

IFK tiedottaa runkosarjan aikana loukkaantumisista pääsääntöisesti ottelupäivänä kokoonpanon julkistuksen yhteydessä. Liigan, pelaajayhdistyksen ja tietosuojavaltuutetun yhdessä laatimien ohjeiden mukaisesti pelaajien terveyteen liittyviä tietoja ei kerrota julkisuuteen. Pelaajien poissaoloista kerrotaan sen hetken arvioitu toipumisaika. Arvio saattaa muuttua toipumisaikana ja kulloinkin ilmoitetaan sen hetkinen tilanne.

Juha Jääskä

Näytä kaikki uutiset