logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Kahden matsin viikko – Taistelu kevään asetelmista kiihtyy

HIFK kohtaa keskiviikkona SaiPan vieraissa ja perjantaina KooKoon Nordiksella.

HIFK:n osalta tämän kauden runkosarjaa on enää kymmenen matsia jäljellä. Tällä viikolla stadilaiset kohtaavat vielä hatarasti pudotuspelipaikasta taistelevan SaiPan sekä jopa runkosarjan voitosta vääntävän KooKoon. Kumpaakin joukkuetta vastaan on HIFK tällä kaudella voittanut sekä hävinnyt.

Ke 19.2. klo 18:30 SaiPa–HIFK

Pe 21.2. klo 18:30 HIFK–KooKoo, liput Ticketmasterista

Vain voitettavaa

Keskiviikon vastus SaiPa on jämähtänyt pudotuspeliviivan alapuolelle eikä lappeenrantalaisilla ole enää tämän kauden sarjassa kuin voitettavaa. Ja juuri se tekee SaiPasta vaarallisen.

Joukkueen trendinä on tällä kaudella ollut voittoa tai paria seurannut tappioputki. Sijalta 12 löytyvä SaiPa on joukkueiden kauden aiemmista kohtaamisista onnistunut voittamaan yhden. Marraskuussa Stadissa nähtiin peräti 12 maalia varsinaisella peliajalla ja HIFK onnistui voittamaan ottelun vasta voittolaukauskilpailussa loppulukemin 7–6.

Vastassa vuoden 2020 vahvin joukkue

Perjantaina stadilaiset kohtaavat tämän kauden sensaatiojoukkueen, kun KooKoo vierailee Nordiksella. Kouvolan ylpeys on ollut koko Liigan paras joukkue vuoden 2020 puolella yhdessä Rauman Lukon kanssa. KooKoo on voittanut tänä vuonna 15 pelaamastaan ottelusta 12 ja jäänyt kertaalleen ilman pisteitä.

HIFK ja KooKoo ovat kohdanneet kahdesti aiemmin tämän kauden aikana ja kumpikin joukkue on voittanut kotiottelunsa yhden maalin turvin. Kouvolassa KooKoo oli vahvempi rankkareilla lukemin 2–1 ja Stadissa himajengi korjasi kolme sarjapistettä 3–2-voiton myötä.

Oranssimustat ovat hurjan vireensä ansiosta nousseet sarjataulukossa jo sijalle kolme eikä kärkijoukkue Kärpätkään ole kuin kahdeksan pisteen päässä.

Perjantaina Nordiksella saatetaan nähdä esimakua kevään pudotuspeleistä, sillä mikäli KooKoo ja HIFK olisivat viimeisen sarjakierroksen päätteeksi nykyisillä sijoillaan, kohtaisivat joukkueet heti puolivälierissä.

Näytä kaikki uutiset