logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Kohti uutta normaalia – Haastattelussa päävalmentaja Jarno Pikkarainen

play

HIFK:n liigajengi kokoontui yhteen eilen maanantaina ensimmäisen kerran edellisen kauden päätyttyä. Toiseen täyteen kauteen stadilaisten peräsimessä valmistautuva Jarno Pikkarainen saapui haastatteluun joukkueen aamujäiden päätteeksi.

– Yli neljä kuukautta tätä on odotettu. Kyllä se riemu oli kaikkien kasvoilta luettavissa, kun maanantaina pitkästä aikaa pääsimme kokoontumaan yhteen.

Liigan on määrä pyörähtää käyntiin 1. lokakuuta. Harjoituskausi on siis ennennäkemättömän pitkä, kun kuvioita hiotaan kuntoon yli kahdeksan viikon ajan.

– Täytyy osata rytmittää arki oikein. Välillä täytyy ottaa vapaata ja välillä mennään kovempaa. Oman mausteensa tuo nämä 3v3-pelit, jotka uutena tulevat pre-seasoniin mukaan. Viisi vastaan viisi pelit, jotka valmistavat Liiga-otteluihin, painottuvat sinne harjoituskauden loppupuolelle.

Kiekkokauden ensimmäiset viralliset harjoitusottelut pelataan tulevana perjantaina 7. elokuuta Pitsiturnauksessa, johon myös HIFK osallistuu.

– Nuorella joukkueella lähdetään Raumalle ja annetaan siellä näytön paikkoja. Tietysti tosissaan lähdemme taistelemaan voitoista. Se on myös ensimmäinen lähtölaukaus lähteä kehittämään peliä pelien kautta.

Edellisen kiekkokauden maaliskuussa päättänyt koronapandemia on edelleen puhutuin aihe maailmalla, eikä virus ole Suomestakaan kadonnut. Tilanteesta huolimatta joukkue valmistautuu parhaansa mukaan alkavaan kauteen.

– Epävarmuus on läsnä kaikessa eikä maailma ole vielä sama, mistä tähän tilanteeseen lähdettiin. Juuri nyt tärkeintä on pystyä elämään hetkessä ja nauttimaan jokaisesta päivästä. Saamme toisistamme paljon voimaa. Pitkälle täytyy olla suunnitelmat, mutta kovin pitkälle ei saa antaa ajatusten karata.

HIFK:n ulkomaalaiset ovat myös saapuneet Suomeen. Sebastian Dyk sekä Johan Motin palasivat Ruotsista ja tuore yhdysvaltalaiskiinnitys Alex Broadhurst on niinikään saatu Stadiin.

– Heillä on nyt parin viikon karanteeni ja he harjoittelevat ulkoilmassa. Joukkueen iltapäiväjäät ovat heidän käytössään ja jokaiselle pojalle on järjestetty oma pukukoppi ja omat alueet jäälle, missä saa toimia. Turvallisuudesta on huolehdittu myös tällä tavoin.

Katso koko haastattelu videolta!

Jarno Pikkarainen

Näytä kaikki uutiset