logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Kokovisiirit käyttöön Liiga-otteluissa

Liiga ja joukkueet ovat päättäneet ottaa runkosarjan jatkuessa käyttöön ns. kokovisiirit otteluissaan. Kokovisiirien arvioidaan vähentävän pisara-altistusta ja sen käytöllä pyritään välttämään karanteeneja altistustilanteissa. Muutos koskee myös U20 SM-sarjan otteluita.

– Kaikkien toimenpiteiden tarkoitus on pyrkiä minimoimaan riskejä otteluiden aikana. Nojaamme vastuullisten lääketieteen asiantuntijoiden näkemyksiin, ja tehdyt päätökset perustuvat THL:n lääkäreiden sekä infektiolääkäreiden kanssa käytyihin keskusteluihin. Yhteinen avaintavoitteemme on luoda kokonaisuus, joka on sekä mahdollisimman turvallinen että mahdollistaa kauden jatkamisen, Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi painottaa.

Kokovisiirin arvioidaan vähentävän pisara-altistusta kaikkien pelaajien käyttäessä maskia. Mikäli jälkikäteen varotoimenpiteistä huolimatta ilmenisi, että ottelussa on ollut mukana tartunnan saanut pelaaja, vastustajajoukkueen pelaajia ei tällöin välttämättä määrättäisi karanteeniin.

– Kevätkaudella Liigan sarjaohjelma tiivistyy entisestään. Pyrimme siksi vähentämään mahdollisista tartuntatapauksista aiheutuvaa karanteeniriskiä. Käytännössä tavoitteena on, että tartunnan saaneen pelaajan vastustajajoukkue voisi jatkaa pelaamista, Kallioniemi sanoo.

THL:n mukaan altistumista ei välttämättä katsota tapahtuneen, jos tartunnan saanut ja häneen lähikontaktissa olleet ovat käyttäneet kasvomaskia, kertakäyttöistä suu-nenäsuojusta tai visiiriä. Altistumistilanteiden arvioinnissa huomioidaan myös olosuhteet, tilan koko ja ilmanvaihto, sekä altistumisen luonne ja kesto. Liiga-otteluissa tukea päätöksentekoon saadaan myös Wisehockey-paikannusjärjestelmän avulla. Lopullisen päätöksen altistumisten ja karanteenien osalta tekee aina kaupungin vastaava infektiolääkäri.

Näytä kaikki uutiset