logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

”Mahdollisimman normaali kesä” – Kesähaastattelussa Rony Ahonen

Puolustaja Rony Ahonen pelasi viime kaudella yhtä ottelua lukuunottamatta kaikissa HIFK:n Liigamatseissa.

Porvoosta kotoisin oleva puolustaja Rony Ahonen palasi viime kaudella takaisin Stadiin. B-juniori-ikäisenä kaudella 2003-2004 HIFK:n nuoriin liittynyt Ahonen on muutaman Mestiskauden lisäksi kokenut jo 11 kauden ajan Liigakiekkoa. Liigadebyytti nähtiin 14 vuotta sitten HIFK:n paidassa.

Nyt 33-vuotias luotettava pakki viettää kesää synnyinseuduillaan perheensä parissa.

– Nautitaan lämmöstä ja kesästä. Täytyy myös nauttia täysillä perheen kanssa olemisesta, kun siihen nyt on mahdollisuus.

Liigapelaajilla alkoi ennenaikainen kesäloma jo maaliskuussa ja Ahonen aikoo hyödyntää ajan näkemällä ystäviään.

– Ei tässä mitään sen ihmeellisempiä suunnitelmia ole. Pyritään käydä moikkaamassa mahdollisimman montaa tuttua kesän aikana ja viettää mahdollisimman normaalia arkea.

”Harjoittelu on muuttunut vuosien aikana”

Pitkän pelaajauransa aikana Ahonen on ehtinyt nähdä lajin treenaamiseen liittyvän evoluution. Pitkän uran tavoittelussa tunnollinen harjoitteleminen on ehdottoman tärkeää ja uuden fysiikkakoutsin mukana harjoitteluun on tullut taas uusia elementtejä.

– Aika paljon on uusia harjoitteita tullut ja hyvältä on tuntunut. Paljon olemme keskittyneet liikkuvuuteen sekä räjähtävyyteen ja nopeuteen. Liikkuvuuden ja elastisuuden treenaamisessa on ollut nyt pääpaino.

– Harjoittelu on muuttunut vuosien aikana. Enää ei haeta pelkkää puhdasta voimaa vaan voimaa kehitetään liikkeiden kautta.

Treenaamisen ohella myös ravinnosta on pidettävä huolta. Kesällä Ahosten grillissä paistuu kuitenkin monille suomalaisille tuttuja kesäruokia.

– Griliin menee totutusti paljon kanaa ja lihaa. Uutena herkkuna ruokalistalle on tullut pekoni-parsa tai pelkkä parsa sopivasti suolalla ja pippurilla maustettuna.

Rony Ahonen

Näytä kaikki uutiset