logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

MIEHEMME MAAILMALLA: Dallasin stara

Pelaaminen ja elämä Dallasissa maistuu NHL-supertähti Miro Heiskaselle.

Juttusarjassa otamme puhelimen päähän ulkomailla pelaavia entisiä HIFK:n pelaajia ja kysymme heidän kuulumisensa. Sarjan toisessa jaksossa yhytimme Miro Heiskasen, joka kiekkoilee toista kauttaan NHL:ssä. Hän pelaa Dallas Starsissa, joka on noussut läntisen konferenssin kärkikahinoihin.

Heiskanen on tehnyt tämän kauden 42 ottelussa tehot 7+15=22 ja kellottanut peliaikaa keskimäärin 24:30 per ottelu. Peliaikatilastossa hän on kaikista NHL:n pelaajista sijalla 12.

Terve Miro, miltä NHL:n jetset maistuu, vai onko elämä siellä enemmän lentokone-hotelli-jäähalli-meininkiä?

– Ihan hyvältä se maistuu. Paljonhan tämä on liikkumista paikasta toiseen ja pelaamista. Siinä pysyy ihan hyvin kärryillä, missä kaupungissa mennään, mutta viikonpäivät menevät joskus vähän sekaisin, kun pelejä on kaikkina viikonpäivinä.

Miten kausi on mennyt joukkueelta ja omalta osaltasi?

– Alkukausi oli vähän vaikea, mutta sen jälkeen on mennyt paremmin. Pelaaminen on tuntunut hyvältä ja kiva että tulee paljon vastuuta.

Kuinka hurjalta NHL:n pelitahti tuntuu – jääkö siellä lainkaan vapaa-aikaa?

– Aina välillä jää, mutta suurimmalta osin kauden aikana tämä on jääkiekon pelaamista. Harjoittelu on matsien välissä pitkälti palauttelua.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

– Tyttöystävän kanssa hengailua, pleikkarin pelaamista ja koirien kanssa telmimistä ja ulkoilua. Meillä on kaksi pomeraniania, Max ja Leo.

Millainen kaupunki Dallas on ja missä päin siellä asutte?

– Me asutaan Uptownissa kerrostaloasunnossa, noin viiden minuutin päässä hallista. Olen tykännyt kaupungista. Täällä on kelit kohdallaan, tänään on vähän yli 20 astetta ja aurinko paistaa. Autoon ei tule pahemmin ruostetta.

Piirittävätkö fanit Hineä (Roope Hintz) yhtä paljon kuin Stadissa?

– No aina silloin tällöin täälläkin.

Minkä verran seuraat HIFK:n pelejä sieltä käsin?

– Jonkin verran seuraan, mutta lähinnä tilastojen kautta, kun pelejä ei pysty katsomaan täältä käsin.

– Terveiset joukkueelle ja kaikille HIFK:n kannattajille!

Näytä kaikki uutiset