logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Nordis kutsuu! – Yhtä perhettä

Nordis kutsuu! -juttusarjassa palaamme kauden 2019-2020 unohtumattomiin tapahtumiin.

Stadilainen naisurheilupäivä, 25.11.2019

HIFK järjesti menneellä kaudella ensimmäistä kertaa Stadilaisen Naisurheilupäivän Nordiksella. Tapahtuma järjestettiin 25. marraskuuta HIFK–Sport-ottelun yhteydessä ja mukana oli kaikkiaan kuusi joukkuetta ja viisi lajiliittoa.

Osallistuneet joukkueet ja lajiliitot:

Taitoluisteluliitto
Helsingfors Skridskoklubb (HSK)
Palloliitto
Stadin mimmit (HIFK Fotboll – jalkapallo)
HIFK Damhandboll (käsipallo)
Torpan Pojat (koripallo)
Pesäpalloliitto
Roihuttaret
Salibandyliitto
Jääkiekkoliitto
Stadin Gimmat (HIFK Hockey – jääkiekko)

Jokaisella Stadilaiseen naisurheilupäivään osallistuneella seuralla ja lajiliitolla oli jäähallilla oma infopisteensä. Urheiluharrastuksista kiinnostuneet katsojat saivat infopisteillä tietoa ja pääsivät tapaamaan eri lajien ja joukkueiden urheilijoita.

HIFK:n tavoite on saada naisten urheilun pariin entistä enemmän harrastajia ja siten tukea lajien ja joukkueiden kasvua, sekä edistää tasa-arvoa urheilussa.

– Tavoitteemme oli saada tapahtumaan paikalle tuhat nais- ja tyttöurheilijaa. Näin jälkeenpäin on ilo todeta, että tapahtuma oli suuri menestys ja Stadilainen naisurheilupäivä tulee saamaan jatkoa, kertoo HIFK:n myyntipäällikkö Raakel Koittola.

– Ollaan ison asian äärellä. Naisten urheilu on hyvässä kasvussa, mutta paljon työtä on vielä edessä jokaisessa lajissa ja HIFK haluaa tehdä oman osansa.

 

Arttu Luttisen juhlaottelu, 18.12.2019

HIFK:n kapteenina kaudet 2015–2017 toiminut ja seuraa 12 kauden ajan Liigassa edustanut Arttu Luttinen päätti pelaajauransa vuoden 2019 lopussa. Luttinen pelasi HIFK:ssa kevääseen 2017 asti ja uransa kaksi viimeistä pelikautta monikansallista EBEL-liigaa unkarilaisessa Fehérvárissa.

Liigan runkosarjassa Luttinen pelasi HIFK:ssa 631 ottelua ja on HIFK:n kaikkien aikojen eniten otteluja pelanneiden pelaajien listan kolmas. Häntä enemmän otteluja HIFK:ssa ovat pelanneet vain Pertti Lehtonen ja Kimmo Kuhta. Pudotuspeleissä Luttinen pelasi HIFK:ssa 85 ottelua.

Luttinen halusi kertoa pelaajauransa päättymisestä ensimmäisenä HIFK TV:lle.Luttisen uraa juhlittiin Nordiksella 18.12.2019 HIFK-Lukko-ottelun yhteydessä.

Tapaninpäivä Nordiksella – Yleisöluistelu ja liigamatsi, 26.12.2019

Tapaninpäivänä HIFK järjesti Nordiksella perinteisen yleisöluistelun. Jäähallille saapuneet lapset ja aikuiset pääsivät nauttimaan joulun jälkeisestä fiiliksestä Nordiksen jäällä, tapaamaan pelaajia ja ottamaan mittaa toisistaan leikkimielisissä skaboissa ja tietovisassa.Illan matsi Pelicansia vastaan päättyi vieraiden 3–2-voittoon jatkoajalla.

Vielä kerran, Jan Lundell, 9.1.2020

Tammikuun yhdeksäs päivä jäi Liigahistoriaan, kun HIFK:n maalivahtivalmentaja Jan Lundell luisteli ottelussa SaiPaa vastaan matsin viimeiseksi minuutiksi tolppien väliin himajengin johtaessa ottelua 4–1.

Monen sattuman summa johti tilanteeseen, missä ”Lunkasta” tuli kotoisen sarjan kautta aikain vanhin pelaaja.

Atte Engrenin sairastuttua matsia edeltäneen yön aikana jäi HIFK:n johdolle vain tunteja aikaa etsiä varaveskari illan otteluun. Kun kakkosmolaria ei löytynyt, puki Lundell vanhat pelikamansa päälle ja otti haasteen kiitollisena vastaan.

HIFK voitti matsin lukemin 4–1. Lundellin perheen yksi unelmista toteutui, kun isä Jan ja poika Anton pääsivät vielä kenenkään arvaamatta pelaamaan samassa ammattilaisottelussa.

Jan Lundellin tuoreet fiilikset matsin jälkeen OP Helsingin Postgame haastattelussa. Lundell äänessä ajassa 4:05.Näytä kaikki uutiset