TIEDOTE: Oy HIFK-Hockey Ab alkaa mitata ympäristövastuullisuuttaan

HIFK:n liigajoukkueen taustayhtiö Oy HIFK-Hockey Ab aloittaa ympäristövastuullisuusohjelman, jonka tavoitteena on pienentää yrityksen ja koko HIFK-yhteisön hiilijalanjälkeä. Yritys pyrkii kasvattamaan positiivista kädenjälkeään ympäristölle sekä kompensoida sen, mitä ei voida muilla tavoin pienentää. Urheiluyhteisö voi vähentää päästöjään monin tavoin, ja lisäksi on poistettava ilmakehässä jo liiaksi olevaa hiiltä.

Ohjelman toteutumista mitataan jatkuvasti yhteistyössä Compensaten kanssa, jonka asiantuntijuutta ja mittareita HIFK hyödyntää. Toimintaa kehitetään jatkuvasti mittaustulosten mukaan. Ympäristövastuullisuusohjelmaa noudattavat kaikki HIFK-Hockeyn alaiset joukkueet ja toimintaa pyritään ohjaamaan koko yhteisön osalta entistäkin vastuullisempaan suuntaan.

– Ympäristövastuullisuus on kuulunut jo pitkään kaikkien yritysten ydintoimintaan. Nyt otamme käyttöön mittarit, joilla seuraamme omaa ja kaikkien yhteisöömme kuuluvien joukkueiden toimintaa yhdessä. Tämän ansiosta pystymme tunnistamaan kehittämisen kohteita ja muokkaamaan toimintaamme entistä vastuullisempaan suuntaan, kertoo Oy HIFK-Hockey Ab:n myyntijohtaja Markus Lindström.

Toimintaympäristössään HIFK-Hockey tekee kiinteätä yhteistyötä Helsingin jäähallia operoivan Jääkenttäsäätiön, ravintolapalvelut tuottavan Restelin ja kuljetuspalveluja tarjoavat Lehtimäki Groupin kanssa. Kaikkien osallistumista tarvitaan ja ympäristövastuullisuusohjelmaa on laadittu yhteistyössä niiden kanssa ja osapuolet ovat laatineet yhdessä askeleet, joiden mukaan ohjelma toteutetaan.

– Ilmastonmuutos uhkaa myös perinteistä talviurheilua, joten meidän on puolustettava sitä. HIFK:n ja Compensaten yhteistyö on hieno askel kohti hiilinegatiivista tulevaisuuden urheilua, kertoo Compensaten Brand Manager Anna Pakkala.

Konkreettisia toimia

HIFK:n liigajoukkue kulkee vieraspeleihin pääasiassa bussilla ja kauden aikana ajettuja kilometrejä kertyy yli 15000. Hiilijalanjäljen pienentämiseen pyritään tulevaisuudessa myös kaikissa seuran juniorijoukkueissa.

– Ensimmäinen askel on nykytilan arviointi ja toimenpiteiden suunnittelu. Joukkueen liikkumisen päästöjä mitataan yhdessä Lehtimäki Groupin kanssa ja asetetaan tavoitteet hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Toimet ja tavoitteet ulotetaan kaikkiin seuran ja konsernin osiin, kommentoi Lindström.

– Ohjelma laajenee jatkossa koskemaan myös ottelutapahtumien ja harjoitusten energiankulutuksen sekä kotihallissa tarjoiltavien tuotteiden hiilijalanjäljen mittaamista.

Oy HIFK-Hockey Ab on Helsingissä toimivan perinteikkään jääkiekkoseuran taustayhtiö. HIFK pelaa kotiottelunsa Helsingin jäähallissa ja yhtiö tukee merkittävästi seuran laajamittaista junioritoimintaa pojille ja tytöille. HIFK on voittanut Suomen mestaruuden seitsemän kertaa, viimeksi 2011. Oy HIFK-Hockey Ab työllistää 65 henkilöä.

Compensate on voittoa tavoittelematon säätiö, jonka tehtävä on torjua ilmastonmuutos tarjoamalla ihmisille keinoja hyvittää arjessa syntyviä päästöjä.

Näytä kaikki uutiset