logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

PIKKARAINEN: Ottelusiirtoihin oli varauduttu – ”Pelit ja treenit jatkuvat”

HIFK:n tämän viikon kotiottelut on siirretty tammikuulle. Joukkue pelaa joulukuun puoleenväliin asti pelkkiä vierasotteluita.

Pääkaupunkiseudun uusien koronarajoitusten takia HIFK joutui siirtämään kaksi tämän viikon kotiottelua tammikuun puolelle. Joukkueen harjoitukset jatkuivat normaalisti tiistaina ja katseet on siirretty lauantain vierasmatsiin Hämeenlinnassa.

– Jo kauteen lähdettäessä on ollut tiedossa, että ottelusiirtoja voi tulla. Siihen on varauduttu henkisesti, että kauden aikana joudutaan elämään pienen epävarmuuden kanssa ja olemaan joustavia nopeallakin aikataululla, sanoo HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen.

– Kaksi matsia siirrettiin, eikä siinä mitään. Pelit ja treenit jatkuvat.

Kaukalossa peli on alkanut sujua ja kahdeksasta viime matsista HIFK on ottanut kuusi voittoa. Sarjataulukossa joukkue on noussut jo sijalle neljä ja peli on parantunut likimain samaa tahtia, kun pelaajia on saatu sairastuvalta takaisin kokoonpanoon.

– Olemme päässeet harjoittelemaan ehjällä kokoonpanolla ja sen myötä pelaamisemmekin on mennyt eteenpäin. Ketjuihin on alkanut löytyä kemiaa, kun pelaajat ovat saaneet useampia harjoituksia ja pelejä alle yhdessä. Näillä asioilla on selkeä yhteys ja niiden seurauksena peli on kehittynyt.

HIFK:lla on useita NHL-lainapelaajia hyökkäyksessä. Heidän tilanteensa on tällä hetkellä auki, sillä pelien alkamisesta Pohjois-Amerikassa ei ole vielä kenelläkään tietoa.

– NHL-pelaajien tilanne on ollut koko syksyn ajan tiedossa ja sen mukaan joukkueessa on eletty. Ja pitää muistaa, että meillä on edelleen palaamassa pelaajia sairastuvalta kokoonpanoon marras-joulukuun aikana, Pikkarainen sanoo.

Rajoitusten kiristyttyä HIFK:n tälle viikolle merkityt kotiottelut siirtyvät:

Keskiviikolle 25.11.2020 pelattavaksi merkitty HIFK–SaiPa siirtyy pelattavaksi 5.1.2021

Perjantaille 27.11.2020 pelattavaksi merkitty HIFK–Kärpät siirtyy pelattavaksi 20.1.2021

Näytä kaikki uutiset