logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Punaiset vastaan Siniset – ”Ei ole yksi peli muiden joukossa”

HIFK kohtaa lauantaina arkkivihollisensa Tapparan. Haastattelussa vierasjoukkueen veskari Christian Heljanko.

Punaiset ja Siniset kohtaavat lauantaina Nordiksella ottelussa, joka on yksi Liigan perinteisimmistä klassikkomatseista. HIFK:n ja Tapparan peleissä on aina erilaista sähköä kuin muissa matseissa ja sen tietää yleisökin: ottelu myytiin loppuun jo melkein viikkoa ennen pelipäivää.

Otimme luurin päähän HIFK-kasvatti Christian Heljangon, joka pelaa Tapparassa neljättä kauttaan.

Terve mieheen, joko siellä Tampereella on lunta maassa?

– Ei ole lunta, mutta onneksi on kuivaa. Tulimme eilen illalla Oulusta Helsingin kautta kotiin ja viikonloppuna on kaksi kovaa peliä edessä.

Teillä oli lentävä lähtö kauteen, sitten oli seesteisempi jakso ja nyt sitten kävitte vetämässä sarjaykköstä Kärppiä dunkkuun. Punoitteko jouluna uudet juonet?

– No joo, marraskuun taukoon asti pelattiin tosi hyvin. Oli raikasta ja iloista peliä. Sitten muut jengit varmaankin saivat peliään parempaan kuosiin ja meille tuli vähän vaisumpi jakso. Harva jengi voi vetää koko kauden läpi ilman vaikeuksia. Nyt pelataan ihan hyvin, mutta ehkä kaivattaisiin vähän tasaisuutta.

Neljäs kausi Tapparassa meneillään, millainen matka se on ollut?

– Hieno matka ja olen viihtynyt Tampereella hyvin. Kiekko on nyt tapetilla tässä kaupungissa, etenkin kun myös Ilves on nostanut päätään. Tämä on hieno kaupunki pelata jääkiekkoa.

Milloin nähdään se päivä, kun veljesi Rasmus tekee maalin sinua vastaan? Vai onko tämä snadisti kaksipiippuinen asia?

– No vähän joo. Voi se päivä tulla nopeastikin, tai sitten jos jonain päivänä pelataan samassa jengissä, niin Rasse saa mahdollisuuden siihen vain treeneissä.

– Toivottavasti hän saisi vähän enemmän jalkaa oven väliin siellä. Hänellä on nöyrä asenne työntekoa kohtaan ja on mennyt paljon eteenpäin. Sanoin Rasselle kesällä saunan lauteilla, että voisihan se päästä jo tulevalla kaudella kokeilemaan liigassa. Hän naurahti siihen, että eiköhän tää kausi mene Kibe Kuhdan joukkueessa (Kolleissa), mutta nythän liigapelejä on kasassa jo kymmenen.

Mihin ruokiin Tampereella ei laiteta wings-kastiketta?

– Vaikea kysymys. Viimeksi tänään lounaalla näin sitä pihvin ja muusin päällä.

– Veljeni sanoi just, että Tampere on siipipääkaupunki.

Olet pelannut tällä kaudella kaksi erää HIFK:ta vastaan. Millainen joukkue on lauantaina vastassa?

– Äärettömän taitava joukkue ja Nordis on vastustajalle aina paha paikka pelata. Se ei ole vain yksi peli muiden joukossa, kun vastassa on HIFK. Minulle se on hienoin vieraspelikaupunki, missä voi pelata.

Näytä kaikki uutiset