logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

SaiPa saapuu Nordikselle – Mitä siitä miettii Teemu Ramstedt?

Edellisissä keskinäisissä peleissä maaliverkko on heilunut tiuhaan. ”Ramu” ei povaa samanlaista ilotulitusta tällä kertaa.

Vuoden ensimmäinen kotiottelu pelataan torstaina, kun HIFK saa vieraaksi SaiPan. Keltamustassa pelipaidassa jäälle luistelee tuttu pelaaja, sillä HIFK:ta kahteen otteeseen edustanut Teemu Ramstedt kiekkoilee tällä kaudella SaiPassa.

Ramstedt (4+24=28) on pelannut yhdessä kausien 2014–2016 tutkaparinsa Tomas Zaborskyn (14+19=33) kanssa ja tulosta on tullut. Zaborsky ei torstaina pelaa, sillä hänelle määrättiin kuuden ottelun pelikielto Sport-ottelussa tapahtuneesta taklauksesta.

HIFK:n ja SaiPan kahdessa keskinäisessä pelissä on nähty yhteensä 23 maalia ja voitot ovat 1–1. Edellisen kerran Nordiksella marraskuun puolivälissä HIFK voitti 7–6 rankkareilla. Ramstedt ei ennusta hifk.fi:n haastattelussa samanlaista ilotulitusta. Samalla hän kertoo kuulumisiaan Lappeenrannasta.

Terve mieheen, millainen tiistai tammikuisessa Lappeenrannassa on meneillään?

– No täällä on peruspimeätä, kun lumi on sulanut pois. Asumme aika lähellä keskustaa, sataman lähellä. Elo-syyskuussa oli asunnosta makeat näkymät satamaan. Olemme kotiutuneet tänne hyvin.

Miltä pelaaminen on maistunut siellä?

– Hyvältä se on maistunut. Pääsin täällä isoon rooliin ja se oli itselleni iso asia, että välivuoden jälkeen pääsin heti pelaamisen rytmiin. Joukkueen pelien osalta haluaisimme totta kai, että olisimme ylempänä sarjataulukossa.

Pelaat pitkästä aikaa kimpassa Zaborskyn kanssa. Oliko päivästä yksi lähtien sellainen fiilis, kuin ette olisi olleet erossa lainkaan?

– Tietyllä tapaa joo. Omaa sopeutumistani se helpotti, että on tuttu kaveri rinnalla.

Mitä vuodet ovat tehneet Zabolle?

– Hänkin on tässä välissä tullut isäksi. Varmaankin se on tehnyt meille molemmille hyvää.

Mitä mieltä olet Zaborskyn pelikiellosta?

– Nooo… En mä nyt halua sanoa siihen mitään. Jo asemani puolesta pelaajayhdistyksen varapuheenjohtajana en ota kantaa yksittäisiin tilanteisiin.

Olisiko pelaajia pitänyt kuunnella, kun hiljattain tehtiin uusia linjauksia pelikielloista?

– Kyllä. Käsitykseni mukaan ei muitakaan kuunneltu. On monta tahoa, joiden kanssa olisi voinut keskustella asioista. Hankalaa hyväksyä asioita, jos niistä ei ensin keskustella.

Millä mielin torstaina Stadiin?

– Hyvillä mielin, niin kuin viimeksikin. Jonkin verran tuttuja on vastassa ja paljon tuttuja on katsomossa. Viime matsissa Nordiksella oli monta monessa. Oli tapahtumarikas ottelu ja samaan aikaan Huuhkajien peli viereisellä stadionilla.

Aika paljon maaleja on nähty HIFK:n ja SaiPan keskinäisissä peleissä. Jatkuuko sama meininki torstaina?

– No tykkäisin, että lätkässä tulisi paljon maaleja. Kevättä kohti maalimäärät yleensä putoavat, joten ihan samanlaista matsia en ennusta kuin viimeksi.

Näytä kaikki uutiset