logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

SVEA Matsiraportti: HIFK kaatoi Kärpät jo neljännen kerran tällä kaudella

Kärpät–HIFK 1 – 5 (0-2, 1-0, 0-3)

HIFK ja Kärpät kohtasivat Oulun perjantai-illassa back-to-back -matsien ensimmäisessä osassa. Kolme kauden neljästä aiemmasta joukkueiden välisistä matseista voittanut HIFK iski ottelussa viisi maalia oululaisten verkkoon ensimmäisenä joukkueena tämän kauden sarjassa.

Kolmannen erän puolivälissä alkanut stadilaisten ilotulitus tainnutti Kärpät ja täydet kolme sarjapistettä matkasivat Stadiin.

Joukkueet kohtaavat kuudennen ja viimeisen kerran tämän kauden runkosarjassa heti huomenna Nordiksella klo 17:00.

Osta liput matsiin Ticketmasterista!

 

 

Komea 60 minuuttinen

HIFK aloitti maalinteon jo neljän ja puolen minuutin pelin jälkeen, kun Teemu Tallberg (1+1) ja Juho Keränen ajoivat vauhdilla Kärppien maalille. Keränen iski irtokiekon lähietäisyydeltä maalin kattoon ja venytti samalla pisteputkensa jo neljän matsin mittaiseksi.

Sebastian Dyk (1+2) viimeisteli vielä 12 sekuntia ennen erän loppua stadilaiset 2–0-johtoon Jesse Saarisen upeasta syötöstä.

Toisessa erässä kotijoukkue painoi kovaa päälle ja onnistuikin iskemään kavennusosuman loistavasti läpi ottelun torjuneen Atte Engrenin selän taakse.

Kolmas erä kääntyi loppua kohden HIFK:lle ja ajassa 47:47 Tallbergin viimeistelemä 3–1-maali oli vasta esimakua tulevasta.

Stadilaiset pääsivät hetkeä myöhemmin kokeilemaan ylivoimaansa ensimmäistä kertaa ottelussa. Otto Paajanen (2+0) iski kauden 14. maalinsa Jere Sallisen (0+2) ja Dykin esityöstä.

Sama kolmikko värkkäsi alle viisi minuuttia myöhemmin myös HIFK:n illan viidennen ja Paajasen toinen ylivoimaosuma tarkoitti sitä, että stadilaisten ylivoimatehokkuus ottelussa oli tasan 100%.

Joukkueet kohtaavat heti huomenna lauantaina Nordiksella. Kiekko tippuu jäähän klo 17:00.

Näytä kaikki uutiset