SVEA Matsiraportti: ”Kävi miten kävi”

HIFK–HPK 2 – 3 JA (1-0, 0-1, 1-1, 0-1)

HIFK kohtasi viikon toisessa matsissaan HPK:n Nordiksella. Tasainen kamppailu eteni stadilaisten viime hetkien tasoituksen myötä jatkoajalle, joka ratkesi illan puhuttavimmalla osumalla vierasjoukkueen hyväksi lukemin 3–2.

Kaksi kertaa videolle

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin jo 19 sekunnin pelin jälkeen. Ville Leskinen pelasi kiekon viivalle Mikko Kousalle (0+2), jonka lämärin verkkoon ohjasi maskia tekemässä ollut Teemu Turunen (1+1). Osuma käytiin tarkistamassa videolta, mutta maalivahdin häirintää ei havaittu ja maali hyväksyttiin.

Seuraavaa maalia saatiin odottaa toisen erän lopulle saakka. HIFK pelasi ylivoimaa, mutta maalinteossa onnistui HPK läpiajosta kotijoukkueen hukattua kiekon hyökkäyssinisellä.

Kolmannessa erässä HPK meni ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon. Maali syntyi ylivoimalla ajassa 45:25.

HIFK onnistui tulemaan tasoihin kaksi ja puoli minuuttia ennen täyttä aikaa. Tasoitusmaali syntyi Kousan viivavetoon mailansa väliin saaneen Jere Sallisen toimesta.

Jatkoajalla ratkaisumaali syntyi ajassa 63:12. HIFK:n Tobias Winberg kaatoi lähietäisyydeltä laukomaan päässeen HPK-hyökkääjän, joka kaatui stadilaisten maalivahti Atte Engrenin syliin. Maali siirtyi paikoiltaan ja sekä Engren että Kerhon hyökkääjä liukuivat maalin sisään.

Kyseenalainen osuma hyväksyttiin pitkän videotarkastelun jälkeen ja lisäpiste matkasi Hämeenlinnaan.

HIFK pelaa viikon viimeisen matsinsa huomenna Tampereella Ilveksen vieraana.