SVEA Matsiraportti: Vajaamiehinen HIFK voitti HPK:n tennislukemin

HPK–HIFK 2 – 6 (0-1, 1-3, 1-2)

Mahdollisuuksien ilta

HIFK lähti viikon ensimmäiseen matsiinsa poikkeuksellisista lähtökohdista. Vakiokokoonpanosta oli sivussa peräti 14 pelaajaa, joista seitsemän sairastumisen vuoksi ja kaksi maajoukkue-edustuksen takia.

Kaksi tuoreinta sairastumista ilmenivät pelipäivän aamutreenien jälkeen, eikä illan otteluun Hämeenlinnaan saatu edes täyttä 21 miehen rosteria.

Toisaalta poissaolot avasivat mahdollisuuksia nuorille pelaajille. Liigadebyyttinsä ottelussa HPK:ta vastaan tekivät puolustajat Eero Teräväinen sekä Jasper Rannisto. Myös hyökkääjä Jaani Holopaiselle ottelu oli ensimmäinen miesten ylimällä sarjatasolla.

Kerho tippui kyydistä

HIFK aloitti maalinteon jo 35 pelatun sekunnin jälkeen, kun Sebastian Dyk (1+1) ampui aloitusvoiton jälkeen ranteella kauden 16 osumansa.

HPK tuli tasoihin toisen erän alussa, mutta stadilaiset tiputtivat kotijoukkueen kyydistä jo ennen toista erätaukoa.

Ensin Teräväinen (1+1) laukoi HIFK:n takaisin johtoon ajassa 27:15 ja kolme minuuttia myöhemmin Jokipojissa lainalla pelaava ja täksi viikoksi Stadiin apuun saapunut Terry And kasvatti vierasjoukkueen johtoa. Thomas Nykopp (1+1) osui vielä muutama minuutti ennen erätaukoa ylivoimalla. ”Nypsin” maalin alustanut Rasmus Heljanko merkkautti samalla Liigauransa ensimmäisen tehopisteen.

Kolmannessa erässä Kerho teki kaikkensa päästäkseen vielä peliin mukaan. Kotijoukkue pelasi suuren osan viimeisestä kuudesta minuutista ilman maalivahtia ja onnistui vielä kertaalleen ohittamaan hyvin HIFK-maalilla torjuneen Atte Engrenin.

Juho Keräsen ja Ville Varakkaan osumat tyhjään HPK-maaliin takasivat komean 6–2-voiton ja tärkeät kolme sarjapistettä Hämeenlinnasta.

HIFK:n seuraava ottelu pelataan perjantaina 7. helmikuuta Nordiksella TPS:aa vastaan.