SVEA Matsiraportti: Voittoputki katkesi Mikkelissä

Jukurit–HIFK 3 – 2 JA (0-1, 1-1, 1-0, 1-0)

HIFK lähti viikon viimeiseen matsiinsa Mikkeliin kuuden ottelun vierasvoittoputkessa. Pitkään stadilaiset olivat tänäänkin voitossa kiinni, mutta kotijoukkue tuli kolmannen erän viimehetkillä tasoihin ja ratkaisi ottelun ja lisäpisteen kohtalon jatkoajalla.

Saaliina yksi sarjapiste

Mikkeliin matkannut satapäinen HIFK:n fanijoukko sai juhlan aihetta jo 22 pelatun sekunnin jälkeen. Vierasjoukkue pääsi ensimmäiseen hyökkäykseensä ja Antti Tyrväisen maalille lähettämän kiekko löysi tiensä Jukuri-maalin perukoille.

Ottelun avasumaalin jälkeen ensimmäinen erä oli todella rikkonainen. Erässä vihelletiin peräti kuusi kahden minuutin rangaistusta.

Seuraavastakin maalista vastasi vierasjoukkue. HIFK pääsi toisen erän alkupuolella pelaamaan kahden miehen ylivoimaa. Erikoistilanne ehti vanheta 21 sekuntia, kun Mikko Kousan rannelaukaus kimposi puolustajan mailan kautta maaliin.

Jukurit kavensi vielä ennen toista erätaukoa lukemiksi 1–2.

Kolmannessa erässä ei vaarallisia tilanteita juurikaan nähty kummassakaan päässä kenttää ja tilastoihinkin kirjattiin ainoastaan kaksi merkintää. Jälkimmäinen niistä oli stadilaisille murheellinen, kun Jukurit onnistuivat tasoittamaan ottelun vain reilut kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa.

HIFK:n kaikki viikon kolme ottelua venyivät jatkoajalle, mutta edellisistä poiketen, tänään vastustaja oli lopulta terävämpi. Jukurit ratkaisi lisäpisteen Mikkeliin ajassa 62:33.

HIFK pelaa ensi viikolla kolme ottelua, joista kaksi ensimmäistä himassa Nordiksella: